Kahveye silahlı saldırı: 1 ölü, 10 yaralı!

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki bir kahveye, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından av tüfekleri ve tabancayla açılan ateş sonucu 41 yaşındaki Remzi Çelebi öldü, 3'ü ağır 10 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

DHA

Çevredeki güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen jandarma, saldırganların kimliğini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, bugün saat 02.30 sıralarında, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen eski beldelerden Gökçen'deki bir kahvede meydana geldi. Tire-Ödemiş karayolu üzerindeki mahallede bulunan kahvenin önüne otomobille gelen kimliği belirsiz 3 kişi, av tüfekleri ve tabancayla içeriyi yaylım ateşine tuttu. Hedef gözetmeksizin bir süre ateş ettikleri belirtilen saldırganlar, olay yerine geldikleri plakası belirsiz otomobile binerek kaçtı.

Saldırıda Remzi Çelebi, Salih Yoğurtçuoğlu, Vedat Koyun, Serdar Yaz, Süleyman Doğan, Teyfik Dağlı, Mahmut Aras, Nurullah Topçu, Mehmet Bayrak, Zülküf Deniz ve Hüseyin Taşın vuruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Remzi Çelebi'nin olay yerinde öldüğü belirlendi. Saldırıda yaralanan 10 kişi, ambulanslarla Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahale sonrası durumu ağır olan yaralılardan Salih Yoğurtçuoğlu İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Vedat Koyun İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Serdar Yaz ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen jandarma, olayın nedeni ile saldırganların kimliğini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

Yaşamını yitiren Remzi Çelebi'nin, Aydın Germencik'te yaşadığı öğrenildi.