Kadına şiddet tartışıldı: Cumhurbaşkanlığı sofrasında neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadına şiddeti tartışmak için düzenlediği toplantıya ilişkin ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan'ın toplantıda kadın-erkek eşitliğine karşı durduğu, adalet vurgusu yaptığı ileri sürüldü.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı sofrasında neler konuşulduğuna ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Star'dan Medaim Yanık, "Masada zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katılımcılar arasında tatlı tartışmalar oldu. Bu anlamda masa sahiciydi. Kadın erkek ilişkilerinde eşitlik ve adalet tartışması bu sahiciliğin göstergesiydi. Cumhurbaşkanı adalet vurgusunu yapmakta ısrar etti. Katılımcılardan bazıları da eşitlik vurgusunda ısrar etti" dedi.

Yanık'ın köşe yazısının bir bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanlığı sofrasında neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanımızın kadına yönelik şiddet meselesini tartışmak için davet ettiği kişilerden biri de bendim. Hoş ve ilginç bir toplantı oldu. Olağandan uzun, tam 3.5 saat sürdü. Eğer Irak Parlamento Başkanı beklemiyor olsaydı, muhabbet daha uzun sürebilirdi.

Davet edilen katılımcılar içinde gazeteci ve akademisyenler de olmakla birlikte, ağırlıklı olarak kadın örgütlerinin temsilcilerinden oluşuyordu. Kadın hakları konusunda çalışan örgütlerin temsilcileri pozisyonlarını aktif savundular. Cumhurbaşkanını etkilemeye çalıştılar. Masadaki herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu meseleyle aktif ilgisinin kadına şiddet ile ilgili mücadeleyi güçlendireceğinin farkındaydı.

Cumhurbaşkanımız genellikle aktif bir dinleyici pozisyonunda oldu. Notlar aldı. Tüm toplantının video kayıtlarının alınacağını ve dökümler üzerinde tekrar çalışacağını söyledi. Cumhurbaşkanının bu tutumunun masaya olumlu psikolojik etkisi oldu. Masadaki herkes Cumhurbaşkanının kadına yönelik şiddet meselesiyle sahici bir şekilde ilgilenmek istediğini fark etti. Zaten Cumhurbaşkanı bu meselenin takipçisi olacağını açık açık söyledi.

Masada zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katılımcılar arasında tatlı tartışmalar oldu. Bu anlamda masa sahiciydi. Kadın erkek ilişkilerinde eşitlik ve adalet tartışması bu sahiciliğin göstergesiydi. Cumhurbaşkanı adalet vurgusunu yapmakta ısrar etti. Katılımcılardan bazıları da eşitlik vurgusunda ısrar etti. Bu tartışma bir kaç kez açılıp kapandı.