Kadıköylüler metrodaki gerici saldırıyı protesto etti

Dün akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy-Kartal Metrosu'nda, genç bir çifte "Burası Amerika, Teksas değil, Türkiye. Gidin başka yerde sevişin" denerek yapılan saldırı, Kadıköy Metro istasyonunun içinde protesto edildi.

soL - İstanbul

Dün akşam saatlerinde Kadıköy-Kartal Metrosu'nun Kadıköy durağında genç bir çifte "Burası Amerika, Teksas değil, Türkiye. Gidin başka yerde sevişin" sözleriyle yapılan saldırı, bugün aynı yerde protesto edildi.

Saat 21:00'de Kadıköy istasyonunun içinde bir araya gelen Kadıköylüler, sloganlarla yaşananları kınadı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Demir yaşanan gerici saldırıyı anlattıktan sonra, "Biliyoruz ki son dönemlerde bu saldırıların artması bir tesadüf değil. Metrodaki tartışma devam ederken bu duruma tepki gösteren genç bir kadına özel güvenlikler 'siz kadınsınız, fazla bağırmayın' diyerek susturuyor; hatta 'sorun yok, olur böyle şeyler' diyerek saldırıyı meşrulaştırıyor. Metroda yapılan saldırı da, saldırıyı gerçekleştiren saldırganın da beslendiği zihniyet ve cesaret doğrudan AKP aklının ürünüdür" diye konuştu.

Özellikle Kadıköy'ün sosyolojik yapısı gereği bu tür saldırıların daha sık yaşandığını söyleyen Demir, "iyi bilinmelidir ki; yaşam alanlarımıza, yaşam biçimlerimize, kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik bu saldırılara karşı mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ayşe Demir sözlerini, "Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin yeni Türkiyesinin gerici, muhafazakar ve baskıyı meşru gören bir toplum yaratma çabasına karşı, özgür ve eşit bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz" cümlesiyle bitirdi. 

Basın açıklamasının sırasında Kadıköy istasyonu içindeki güvenlik önlemleri de arttırıldı. Basın açıklamasının bitiminde, özel güvenliklerden biri Kadıköylülere sözlü tacizde bulundu. Eylemciler özel güvenlik görevlisine tepki gösterdi, eyleme "gerici, faşist, halk düşmanı AKP" sloganlarıyla son verdi.