Kaç‘Ak’ Saray genişliyor!

Cumhurbaşkanlığı sarayı olarak kullanılan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki kaç‘Ak’ Saray’la ilgili davalar devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından Başbakanlığa tahsis edilen 8 bin 406 metrekarelik arazi de Saray’a devredildi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıllığına bedelsiz olarak Başbakanlığa tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) 8 bin 406 metrekarelik arazinin de Cumhurbaşkanlığı sarayına devredilmesine karar verildi.

63386 ada 6 parseldeki Büyükşehir Belediyesi hissesinin, nisan ayında AKP’li Belediye Meclisi üyelerinin oylarıyla Başbakanlığa devredilmesine karar verildi. Devir yazısında, “Tahsise konu parsel üzerinde bulunan taşınmazın Başbakanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 yıllığına geçici tahsisi ile bu süre içerisinde Başbakanlığa tahsis edilmesi için trampa yapılması Başkanlığımızca mütalaa edilmektedir” denildi.

AOÇ’deki kaç‘Ak’sarayının inşasına Beştepe Başbakanlık Hizmet Binası olarak başlandığı için, 2 yıllığına Başbakanlığa devredilmesi kararlaştırılan 8 bin metrekare arazi de Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından kullanılacak.