İzmir'e alınmayan 'hayvan' gemisi İskenderun'a yöneldi

Brezilya’dan ithal edilmek istenen toplam 5 bin 391 büyükbaş hayvanı taşıyan ve 16 gün İzmir Alsancak Limanı’nda bekledikten sonra ayrılan gemi, bu kez de rotasını İskenderun Limanı’na çevirdi. Gemide 15 hayvanın hastalıktan öldüğü öğrenildi.

Haber Merkezi

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Brezilya’dan ithal edilmek istenen toplam 5 bin 391 büyükbaş hayvanı taşıyan ve 16 gün İzmir Alsancak Limanı’nda bekledikten sonra ayrılan “JULIA AK” isimli geminin, bu kez de rotasını İskenderun Limanı’na çevirdiği yönünde duyum aldığını bildirdi. Limanda bekleyen gemide 15 hayvanın hastalıktan öldüğünü belirten Polat, gemideki hayvanların ısrarla Türkiye’ye bırakılmak istendiğini söyledi. Polat, “İzmir Limanı’ndan alınmayan bu hayvanlar, İskenderun Limanı’na hangi gerekçe ile kabul edilecektir? Yetkililerden bir an önce gemi ve içindeki hayvanlarla ilgili açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

Polat, “Tarafımıza ulaşan bilgilere göre, geçen süre içinde gemideki 15 hayvanın hastalıktan öldüğü, bu nedenle geminin limanda tutulduğu belirtilmiştir Aradan geçen 16 günün ardından İzmir Limanı’ndan ayrılan bu gemi, edindiğimiz son bilgilere göre; veterinerlik sağlık denetimi yapılmadan gümrükten çıkmış olup, sağlık kontrolleri yolculuk sırasında gerçekleştirilmiştir” dedi.