İzmir'de sağlıkta şiddete tepki

İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde biri hemşire 2 sağlık personelinin, hasta yakınları tarafından dövülmesini, meslektaşları alkışlarla protesto etti. Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, olayın meydana geldiği servise kadar yürüyüp, buradaki personele çiçek verdi.

DHA

Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinik önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde "Sağlıkta şiddet istemiyoruz", "Ölmemiz mi lazım" yazılı pankartlar açtı. Sağlık çalışanları adına ilk açıklamayı Dr. Yiğit Türk yaptı. Türk, olayın olduğu klinikte çalıştığını, geçtiğimiz cuma günü, personelin ziyaretçi saati dışında başka hastaların yataklarında yatan hasta yakınlarını uyardığını, ardından 20 kişinin saldırısına uğrayıp dövüldüğünü, yoğun bakımdaki hasta odalarına kendilerini kilitleyerek canlarını kurtardıklarını söyledi. 

Yiğit Türk, “Can güvenliğimizi korumakla görevli özel güvenlik çalışanları olaya seyirci kaldı. Her zaman kullandıkları 'bizim olaya müdahale etmeye yetkimiz yok' gerekçesiyle bu olayın gerçekleşmesine göz yummuşlardır. Olay polis müdahalesi sonrası sona erdi. Daha iki yıl önce Dr. Ersin Aslan ve iki ay öncede Dr. Kamil Furtun öldürüldü. Bu olaylardan sonra hastanelerde güvenlik açısından bir değişiklik olmadı. Bu olaydan 2 gün önce başhekime gidip can güvenliğimizin olmadığını dile getirdik. Hastaneye herkes elini kolunu sallayarak rahatça giriyor. Güvenlik görevlilerinin bizi koruyamadıkları ortada. Bu hastanede can güvenliğimiz yoktur. Darp edilen iki arkadaşımız için üzgünüz öfkeliyiz" dedi.

SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Melika Sarıtepe de, “Çalışan iki arkadaşımız şiddete uğradı. Kalabalık grup klinikte herkesi tehdit etmiştir. Yatan diğer hastaların tedavilerinin bir süre aksamasına neden olmuşlardır" dedi.

Sağlık çalışanları basın açıklamasının ardından zemin kattan olayın olduğu Genel Cerrahi Servisi'nin 3'üncü katına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sürekli slogan atan ve hastalar tarafından da alkışlarla desteklenen sağlık çalışanları, şiddete uğrayan meslektaşlarının servisinde çalışan personele çiçek verdi. Sendika üyeleri, basın açıklamasını baştan aşağıya görüntüleyen hastanenin özel güvenlik görevlisi ile kısa bir tartışma yaşadı.