İzmir'de estetik ameliyat olmayı beklerken yakalanan IŞİD militanı Fransa'ya teslim edildi

Fransa'dan kaçtıktan sonra IŞİD'e katılan ve saldırı için İzmir'e gelen Mehdibend Said'in Fransız istihbaratı tarafından teslim alındı.

Karşıyaka ilçesinde Fransız makamların IŞİD üyesi bir kişinin Türkiye'de olabileceğini bildirmesi üzerine önceki hafta İzmir'de saç ektirip estetik ameliyat olmak için beklediği sırada yakalanan Afrika uyruklu Fransız vatandaşı Mehdibend Said Fransız istihbaratına teslim edildi.

DHA'daki habere göre, Fransız gizli servisi DGSE, Türkiye’ye gönderdiği yazıda, ’tehlikeli’ listesinde bulunanlardan Mehdibend Said’in, İzmir’e geldiğinin saptanmasıyla, hem İstihbarat Şube Müdürlüğü hem de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araştırma yaptı. Bu incelemeler sonrasında Karşıyaka’da saklandığı adresin tespit edilmesiyle de yakalandı. İzmir’e geldikten sonra polisin kendisini takip ettiğinden habersiz olarak saç ektiren, estetik ameliyat olmayı bekleyen Mehdibend, Fransa vatandaşı olduğu ve Türkiye’de suça karışmadığından kurallar gereği sorgulanamadı. Türkiye’de herhangi bir olaya karışmadığı ve hakkında detaylı bir bilgi olmadığı için de, Mehdibend Said, gönderildiği adliyede serbest bırakıldı. Mehdibend Said’in kaçmaması için de polis teslim alıp bu kez İzmir’in Çiğli İlçesi’nde bulunan Harmandalı Mahallesi Göç İdaresi’ne bağlı merkeze yerleştirdi. Said, burada özel ekiplerin gözetiminde tutuldu. Polis, Said’in teslimi için Fransa makamlarıyla bağlantıya geçti. Yaklaşık iki hafta süren görüşmeler sonrasında, iki ülkenin ekipleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, buluştu. 

APRONDAN HİÇ ÇIKARILMADI
İzmir’in Çiğli İlçesi’nde bulunan Harmandalı Mahallesi Göç İdaresi’ne bağlı merkezde tutulan Said, bugün sabah saatlerinde uçakla İstanbul’a götürüldü. Atatürk Havalimanı’nda, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, burada apronda buluştukları Fransız gizli servisi DGSE ekiplerine teslim edildi. Buluşmanın gizlilik içerisinde yapıldığı açıklandı. Fransa’ya götürülen Mehdibend Said’in, Suriye ve Türkiye’de kaldığı zamanlarda kimlerle buluştuğu, IŞİD adına ne gibi faaliyetlerde bulunduğunun sorgu sırasında ortaya çıkacağı açıklandı.

Bu arada Mehdibend Said’in, şifreli olan WhatsApp görüşmelerinin de yine gizli servis elemanlarınca çözülmeye çalışılacağı da öğrenildi.