İzmir ve Edirne'de 'boykot' gözaltıları

Yarın düzenlenecek laik ve bilimsel eğitim boykotu faaliyetlerini yürüten Birleşik Haziran Hareketi üyeleri birçok ilde polis tarafından gözaltına alındı.

Haber Merkezi

İzmir'de Valilik kararıyla yasaklanan 13 Şubat'taki 'laik eğitim ve bilimsel eğitim için okul boykotu'nun ardından Birleşik Haziran İzmir İl Koordinasyonu'ndan Onur Kılıç bugün Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı. 11 Ocak'ta İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen Laik ve Bilimsel Eğitim eylemlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Kılıç bugün arkadaşının evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Onur Kılıç, bu akşam CNN Türk'te yayınlanacak Şirin Payzın'ın hazırladığı Ne Oluyor programında  İzmir Valiliği tarafından  yasaklanan 13 Şubat boykotuyla ilgili açıklama yapacaktı.

Gözaltına alınan Kılıç, Twitter'dan yaptığı açıklamada "11 ocak'ta izmir'de düzenlediğimiz eylemde attığım 'hırsız-katil erdoğan' sloganı nedeniyle, cb'ye hakaret suçlamasıyla gözaltına alındım. Şu anda terörle mücadele şubesine götürülüyorum. daha sonra savcı ifademi alacakmış. yeri gelmişken tekrarlayayım: hırsız-katil erdoğan" dedi.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde de, yarınki boykot için faaliyet yürüten Birleşik Haziran Hareketi üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik şubeye götürülenlerin ifadesi alınacak.

Laik eğitim bildirisi dağıtan öğretmenlerin tutuklanması talep edildi!