İyi Parti'den ortak deklarasyona düzeltme: Parlamenter sistemin neden olmadığı açıklandı

24 Haziran seçimlerine ilişkin Millet İttifakı tarafından yayımlanan ortak deklarasyona İyi Parti'den düzeltme geldi.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Tutum Belgesi dün açıklanırken, belgeye düzeltme geldi..

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray tarafından yapılan açıklamada, “Kamuoyuyla paylaşılan 'Millet İttifakı Tutum Belgesi'nde 'parlamenter sistem' vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz" denildi.

Çıray'ın açıklaması şöyle:

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”in gerçekleştirilmesi ve bir takvime bağlanması için “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin Genel Başkanlarıyla görüşerek 24 Haziran öncesi, seçmene bir taahhütte bulunması sürecini başlattı.

Ancak bu konuda çalışmak üzere kurulan komisyonca açıklanan metinde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmamasının, kamuoyunda ve seçmenlerimiz nezdinde kafa karışıklığına sebep olmaması için bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Biz, İYİ Parti olarak ve Cumhurbaşkanı Adayımız ve Sayın Genel Başkanımız tarafından seçmenlerimize verdiğimiz sözün arkasında durmaktayız. “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk.

Kamuoyuyla paylaşılan “Millet İttifakı Tutum Belgesi”nde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."