İtalya'da kaza yapan Türk gemisi battı

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı.

Türkiye bandıralı bir kargo gemisiyle Belize bandıralı bir kargo gemisi bugün İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında çarpıştı.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, DHA'ya yaptığı açıklamada mürettebattan bir kişinin öldüğünü duyurdu:

Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı. Kurtarılan 7 kişinin durumun ise ağır olduğu bilgileri geldi. 3 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları ise halen sürüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise kazada, tamamı Türk olan 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını söylerken diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

BBC Türkçe'nin  haberine göre söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Gökbel'. İtalyan basınında yer alan haberlere göre diğer geminin isminin ise 'Lady Aziza' olduğu belirtildi. Gökbel isimli geminin Çetinkaya Denizcilik şirketine ait olduğu iddia ediliyor. 

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.