İşte ODTÜ'deki mescit provokasyonunun arkasındaki gerçek

ODTÜ'deki mescite solcu öğrenciler tarafından saldırı düzenlediği söylenerek çıkarılmak istenen provokasyon, saldırıya uğradığı iddia edildiği sırada mescitte namaz kılan bir araştırma görevlisinin mesajıyla boşa düştü.

Haber Merkezi

ODTÜ'de bir süredir devam eden gerici provokasyon sonrası ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu sayfasına tehdit mesajı yollandı.

"Ve toplanma  başlıyor acaba şimdi ne yapacaksınız? Geçmiş olsun şimdiden cuma günü cuma namazını kılmaya geliyorlar yerse şimdi sopalarınızı alın bakalım karşılığında ne göreceksiniz" ifadelerinin yer aldığı mesaj yeni bir provokasyon girişimini gündeme getirdi.

Öte yandan dün yaşananların ardından mescitte saldırı iddiaları, yine mescitte namaz kılan bir öğrencinin paylaştığı mesajla boşa düştü. İşte o mesaj:

Selam arkadaşlar, ben aşağıdaki video'da tartaklanan kişiyim, size objektif olarak ne olduğunu anlatacağım.

Dersimin 1 tanesini namaz kılmak için asıp mescide doğru yol aldım. Baktım koskocaman bir grup var, 8 yıldır odtüde olduğumdan baktım buradaki solcu arkadaşlarla OMTliler tartışıyor. Her zamanki klasik atışma deyip hiç sallamadan gittim namazımı "rahatça" kıldım, çıkarken "mescide saldırı var, haber yapın yardım edin" tarzı söylevlerde bulunan arkadaşlarla karşılaştım. Gittim onlarla tartıştım zira 8 senedir ben de onlar da gayet rahat namaz kılabiliyorlar gelip solcular mevlid günü CAMİ'yi bırakıp mescidi mi basacaklar. 8 yıldır 8 mevlid geçirmişiz birşey olmamış v.s. şimdi mi olacak diye tartıştık daha sonra çok önceden de uyardığım pano'daki siyasi şeyleri gösterdim ve bunların olmaması gerektiğini söylerken beni sallamamaya başladılar. Ben de resmini çekecektim, içlerinden birisi SAADET PARTİsinin gençlik kolu olan AGD'nin broşürünü aldı, "burada öyle bir buroşür yok" deyip broşuru cebine koydu. Ben de burası MESCİD sonuçta karşıdakinin kişisel alanına giremem diyerek ona dokunmadım.

Olay İHH'nın posterini bu kez ben alınca çıktı: Arkada mescidde beni çekiştirmeye başladılar, sonra kendimi dışarı attım "şunun bir ifadesini alalım deyip" bir grup beni mescide sokmaya çalıştı. O sırada diğer kişi elimden posteri alınca "bırakın, kağıt bende" dedi ve öylecene saldılar. Siz video'da o son çekişmeleri görüyorsunuz.

Ben de küçük bir sıyrıkla atlattım ama hala namazda güvenliğim var mı bilmiyorum, bu yüzden namaza benimle gelebilecek insanlar arıyorum.

Ve de odtü'de AR Gör.üm tartaklandığım için o arkadaşlar hk. suç duyurusunda bulunabiliyor muyum?

Not: Resimdekilerde İHH, furkan vakfı (kuytul hoca) v.b. hep siyasi yayım yapan derneklerin ODTÜ mescidindeki posterleridir. Ben eleştirel birşey astığımda direk yırtıyorlardı. Yani İslamcı/Şeriatçı v.b. değilsen mecliste öyle bir ifade özgürlüğünüz olmuyor.