İşte o vekilin kariyeri: Küfür, yumruk, tokmak!

HDP'li vekillere 'tokmak' ve yumruklarla saldıran AKP Milletvekili Oktay Saral'ın vekillik kariyeri benzer olaylarla dolu.

Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında CHP ve HDP'li vekillere tokmakla saldırıp yaralayan AKP'li Oktay Saral, vekil olduğundan beri sadece 'yumrukları' ile gündeme geliyor.

Meclis'te hangi konu görüşülürse görüşülsün herhangi bir gerilim çıktığı anda Saral o olayın merkezine yerleşiyor.

İşte, önceki gece Meclis'te yaşanan 'tokmaklı' saldırıyı da "Tuncel'i ittim, Kürkçü'ye de 4-5 yumruk salladım" sözleriyle açıkça sahiplenen Saral'ın vekillik kariyerinden bir kesit:

2011 yılının Ekim ayında TBMM Genel Kurulu’nda gizli oturumla 'terör görüşmesi' yapılırken muhalefet, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oturuma gelmemesini eleştirdi. Bunun üzerine AKP muhalefet vekillerinin üzerine yürüdü.

Kürsüde tartışmalar sürerken salonda AKP', CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nun üzerine yürüdü. Araya giren vekiller sayesinde kavga herhangi bir 'fiziksel şiddet' ortaya çıkmadan önlendi. 

VURAL'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Saral'ın kamuoyuna yansıyan bir başka kavgası ise 2012 yılının Kasım ayında Meclis'te Devlet İhale Yasası'nda değişiklik yapılmasına dair teklifin görüşülmesinde yaşandı. 

Saral'ın bu kez hedefinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural vardı. Saral, sinirli bir şekilde sakin tavrı ile tanınan Vural'ın üzerine yürüdü. Araya giren vekiller Saral'ı zor engelledi.

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN'A YUMRUK ATTI
AKP'li Saral, MHP'li Vural'a vuramadı ama ilk fırsatta bu kez CHP'li Bülent Tezcan'a saldırdı. 2014'ün Ocak ayında Meclis'te yapılan bir görüşmede tansiyon yükselince Saral, 'Sen sus' diyen Tezcan'a yumruk attı. Aldığı darbe nedeniyle gözü moraran, kaşı açılan ve gözlüğü kırılan Tezcan hastaneye götürüldü. Tezcan'a 3 gün iş göremezlik raporu verildi.