İşte Davutoğlu'nun 'eylem yapmadan yakalayamayız' dediği 21 IŞİD'li!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız" dediği liste ortaya çıktı.

Diyarbakır, Suruç ve son olarak Ankara'da meydana gelen saldırılarının ardından canlı bomba eylemi yapabilecek 6'sı kadın 21 kişinin kimlik bilgilerini belirlendi.

Suruç saldırganı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de aralarında bulunduğu 15 ismin IŞİD’e katıldığını ve kendilerine öncülük eden Mustafa Dokumacı’nın soyadından esinlenerek “Dokumacılar grubu” adını verdiğini ve IŞİD’in üssü konumundaki Rakka ve Telabyad’da bombalı eylem konusunda eğitildiğini saptadı.

İddiaya göre İstihbarat birimlerinin araştırması ardından IŞİD içerisindeki Dokumacılar grubunun 21 üyesinin ismi belirlendi ve 19’unun fotoğrafına ulaşıldı.

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, istihbarat birimleri bombalı eylem eğitimi alan 21 kişilik listede yer alan bazı isimlerin geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye geçtiğini saptadığı ileri sürüldü.