İşte Ali Ağaoğlu'nun saldırdığı avukatın darp raporu

Ali Ağaoğlu'nun adamlarıyla site basarak darp ettiği Avukat Müslüm Erçetin soL'a konuştu.

Serdar Nâzım Yüce

Türkiye, Ali Ağaoğlu'nun helikopterle ve 30-40 adamıyla site basıp bir avukatı darp etmesini konuşuyor. Adamlarıyla birlikte "haneye tecavüz suçu" işleyen, bununla da yetinmeyip bir avukatı küfür ve hakaretlerle darp eden Ağaoğlu, rahatça çıkıp "sadece küfür ettim" diyebildi. Saldırının muhatabı, aynı zamanda My World Europe Site Sakinleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Müslüm Erçetin, aldığı darp raporunu ve dava sürecini soL'la paylaştı.

Dernek merkezlerinin site içinde olduğunu, buranın site yönetiminden kiraladıkları ve Dernekler İl Müdürlüğü'ne kayıtlı resmi ikamet adresleri olduğunu anlatan, Avukat Mülüm Erçetin, "buranın kilitini değiştirmişler bizi dışarı attıktan sonra. İçerideki eşyalarımızı da tarumar etmişler. Dernek üye kayıtlarımızı yanlarında götürmüşler. Geri kalan evrakı da yırtıp yere atmışlar. Koltuklar, sandalyeler mahvolmuş durumda, elektronik cihazlar kullanılamaz durumda. Yani geriye bir harabe bırakmışlar" şeklinde konuştu. "Biz bunların tespitini dün polis eşliğinde yaptık, tutanak tutuldu. Sabah karakola bununla ilgili ifade vermek üzere gittim. Bu konuda dernek adına bir şikayette bulundum" diyen Erçetin, "Bunu yaptıktan sonra şunu sordum; şüpheli kişiler geldiler mi, ifadeleri alındı mı, çağırıldılar mı? Bu işlemlerin hiçbirinin yapılmadığını gördüm. Sitenin güvenlik kayıtlarının istenip istenilmediğini sordum. Sitenin kayıtları vermediğini söylediler" ifadelerini kullandı.  

ALİ AĞAOĞLU ZORLA GETİRİLEBİLİR
Mağdur ve tanıklar olarak ifade verdiklerini belirten Erçetin, "Amatör çekimle alınan kayıtları teslim ettik, üzerimize düşen her şeyi yaptık ancak Emniyet'te soruşturmanın yürümediğini düşündük. Ben de savcıyla görüştüm. Kendisi gereken işlemlerin yapıldığını belirtti. Gerekli talimatlar yazılmış. Şüpheliler bugün yarın çağırılacaklar ifade vermeye. Usulüne uygun çağrıya yanıt vermezlerse zorla getirilecekler. Bu arada site yönetiminin kamera kayıtlarını neden vermedikleri, vermek zorunda oldukları, vermemekte ısrarcı oldukları durumda zorla el konulacağı şeklinde bir talimat da yazılmış. Şimdiye kadar, umuyoruz ki delil karatma gibi bir işlem olmamışsa söz konusu kayıtlar toparlandıktan sonra soruşturma sona erecek ve dava açılacak" dedi.

DARP İZLERİ TESPİT EDİLDİ
Erçetin, derneğin kapısını tekmeleyerek, adamlarıyla birlikte dernek binasına saldırdığını belirterek, "Daha ben ne olduğunu anlamadan, sağ tarafıma yumruk attı. Ben oturuyordum, ayağa kalkmaya çalışırken bir de dizime tekme attı. Sonrasında ortaya aldılar beni, gelen geçen vurdu. Bazı şahıslardan şikayetçi olduk ama çoğunun ismini bilmiyoruz" dedi ve aldığı darp raporlarını soL'la paylaştı: