İstanbul'da kar kalınlığı 40 cm'ye ulaştı

İBB, İstanbul'daki kar kalınlığını açıkladı. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığının 40 cm'ye ulaştığı belirtildi. İstanbul'da gece boyunca 9 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın ise devrildiği kaydedildi.

DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Karla müdahalenin gece boyunca sürdüğü belirtilen açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen AKOM karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı. Kar yağışı Anadolu ve Avrupa yakasında etkili oldu. Sabaha kadar yer yer tipi şeklinde yağan kar sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Ekipler sabaha kadar kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı" denildi.

9 BİNANIN ÇATIŞI UÇTU, 11 AĞAÇ DEVRİLDİ
Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri 1028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde gece boyunca görev yaptı. Gece ve sabah trafiğinde olumsuzluk yaşanmadı. Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapıldı. Çalışmalarda 4 bin 21 ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatışı uçtu, 11 ağaç devrildi" ifadeleri kullanıldı.

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:
Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt: 10-15 cm,
Maslak, Sarıyer: 4-8 cm,
Çatalca ve köyleri: 15-40 cm,
U.Mumcu, Başıbüyük, Çamlıca: 10-15 cm, Sultanbeyli:8 cm, Tuzla:25 cm,
Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe: 5-12 cm, Şile ve köyleri:8-13 cm.