İstanbul'da gözaltına alınan HDP üye ve yöneticilerinden 15'i tutuklandı!

İstanbul'da 2 Ekim Cuma günü 28 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 51 HDP’li siyasetçiden 15'i bu sabaha karşı tutuklandı.

İstanbul'da 2 Ekim'deki polis operasyonunda gözaltına alınan 51 HDP'li siyasetçiden 27'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti, bu sabaha karşı 15'i tutuklandı.

Gözaltına alınan HDP üye ve yöneticilerinden 51 kişiden 24'ü dün akşam saatlerinde savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı, 27’si ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. 27 kişinin ifade işlemleri bu sabaha dek sürdü.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, ifadelerin alınmasının ardından karar için kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 15 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Tutuklananların isimleri şöyle: Ayşe Karadağ, Tengazer Yılmaz, Meliha Varışlı, Ramazan Kırkpınar, Senar Ok, Emin Ang, Subutay Açık, Zafer Kırık, İsmail Kurt, Betül Katurman, Hüseyin Güngör, Seyfettin Peker,Emin Acar, Abdurrahim Yazol ve Cafer Aydoğmuş.

Mahkeme şu isimleri de serbest bıraktı: Avniye Tanrıkulu, Nurettin Kaplan, Seydi Fırat, Aliye Türk, Gülay Çelik, Mecit Aygün, Hicran Urun, Gülistan Aydın, Refika Kısmet ve Haluk Ağabeyoğlu.

Gözaltı operasyonu sırasında gazete ve ajanslardaki haberlere göre HDP’lilere yöneltilen suçlamalar şöyleydi: “Halk mahkemeleri adıyla yargılama yapmak, PKK için vergilendirme adı altında halktan zorla para toplamak, PKK'nın ideolojisini anlatıp eleman kazandırmak için siyaset akademisi kurmak."