İstanbul'a dolu yağdı, hava ve kara trafiği olumsuz etkilendi

İstanbul'da beklenen yağış saat 16.30 sıralarında başladı. Şiddetli yağış bir ara doluya dönüştü. Hava trafiği sağanak yağıştan olumsuz etkilendi.

İstanbul'da 21 dereceyi bulan hava sıcaklığı öğlen saatlerinden sonra 10 derece birden düştü. Yağmurla birlikte İstanbul trafiğinde de yoğunluk oluştu. Köprüdeki çalışmalarla birlikte İstanbulluları zor bir akşam bekliyor.

İstanbul'da dolu yağışı başladı. Park halindeki araçların üzeri beyaza büründü. Dolu yağışı aralıklarla sürüyor. Mecidiyeköy'de etkili olan yağışlar nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Aniden bastıran sağanak, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Günün her saati kalabalık olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, yağmur nedeniyle bir anda tenhalaştı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, çevredeki bina ve iş yerlerine sığındı. Yağıştan dolayı bazı rögarların taştığı görüldü.

Yağışla birlikte İstanbul'un ana caddelerinde trafik yoğunluğu arttı. Saat 17.40 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 65'e ulaştı. Köprüdeki çalışmalarla birlikte İstanbulluları trafikte zor bir akşam bekliyor.

HAVA TRAFİĞİ OLMUSUZ ETKİLENDİ

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve dakikalar içerisinde etkisini arttıran şiddetli yağış, hava trafiğini olumsuz etkiledi. Yağışın şiddetlendiği dakikalarda elektrik yüklü CB bulutlarına yakalanmak isteyen pilotlar havada bir süre tur atmak zorunda kaldı.

YILDIRIM İSABET EDEN UÇAK GERİ DÖNDÜ

Yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı'na inmek alçalan bazı uçaklar pisti pas geçti. Bazı uçaklar ise olumsuz hava nedeniyle başka meydanlara yönlendirildi. Özel bir havayolu şirketinin İstanbul-İzmir seferini gerçekleştiren tarifeli uçağa ise kalkıştan kısa bir süre sonra yıldırım isabet edince havalandığı Atatürk Havalimanı'na geri döndü.