İstanbul Üniversitesi rektörü Mahmut Ak 'reis'in izinden gidiyor

İstanbul Üniversitesi’nin 'atanmış' rektörü Mahmut Ak, katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanın 2023 ve 2071 hedeflerinin kendisi için bir yol olduğunu söyledi.

Uluslararası Vuslat Derneği tarafından Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Palace Otel’de düzenlenen Vuslat Platformu ‘Ufuktaki Yeni Türkiye’ başlığıyla toplandı. Üç gün sürecek sempozyumun açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ile Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci’nin yanı sıra yazarlar ve akademisyenler katıldı.

Yurt Gazetesi'nden Rojda Duygu Yeşilgöz'ün haberine göre, İstanbul Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da sempozyuma katılarak protokol sıralarında Burhan Kuzu’nun yanında oturdu. Mahmut Ak’ın yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun 2023 ve 2071 hedeflerinden övgüyle bahsetmesi toplantının en dikkat çeken noktasıydı.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ
1202 oy alarak rektörlük seçimini kazanan Raşit Tükel yerine ikinci sırada 908 oyla Erdoğan tarafından İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mahmut Ak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle bahsettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Yeni Türkiye ve Yeni Türkiye’nin inşası denilince hiç şüphesiz bize bu ufku açan değerli cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği yol 2023 hedefi ve 2071 hedefleri. Bu hedefler hiç şüphesiz ki ekonomik başarılarla yol kat edilecek. İstanbul Üniversitesi Türkiye’nin bir değeri. Üniversitemiz 177 bin öğrencisi, 17 bin personeli, 5 hastanesi 500 diploma programıyla Türkiye’nin ilk büyük üniversitesi. Ve üniversitemiz Cumhurbaşkanımızın hedefleriyle gitmeye kararlı ve heyecanlı.”

ÜNİVERSİTE ÖZERKLİĞİNİ ZEDELİYOR
Prof. Dr. Mahmut Ak’ın katıldığı toplantıda hükümeti ve Cumhurbaşkanını öven açıklamalarına sandıktan birinci çıkan Prof. Dr. Raşit Tükel Yurt'a yaptığı aıklamada yaptığı açıklamada,’’Üniversite özerkliğini zedeleyen bir söylemdir’’ şeklinde tanımladı.  ‘’Başından beri söylediğimiz bir şey var akademik özerklik. Bilimsel eğitim kurumunun akademik özerkliğine vurgu yapıyoruz hükümet politikalarının uygulayıcısı olmaması gerektiğine vurgu yapıyoruz bu açıklamada bunların tam tersini görüyoruz’’ diyen Tükel,  hükümetlerin iktidarların bir uyulama alanı olmadığını ve olamaması için mücadele ettiklerini belirterek, Ak’ın konuşmalarıyla üniversiteyi iktidarın etki alanı içerisine ve uygulama alnı içerisine soktuğunu söyledi. Ayrıca Tükel, ‘’Üniversitenin ne kadar heyecan duyduğunu da 12 Martta yapılan seçimler gösterdi’’ dedi.