İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinden Kadıköy Belediyesi'nin ilan panolarına operasyon

Kadıköy Belediyesi tarafından kullanılan 10 ilan panosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekipleri tarafından vinçle sökülerek kaldırıldı.

Büyük bir kısmı Kadıköy Belediyesi çevresinde bulunan 10 ilan panosu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin gece yarısı düzenlediği bir operasyonla vinçlerle sökülerek kaldırıldı.

Uygulamaya tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Belediye binasının tam karşısında bulunan billboardların kaldırılmasını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

PANEL DUYURUSU BİLE SÖKÜLDÜ

Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’da bulunan yönetim binası karşısında ve Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi yakınlarında bulunan 10 ilan panosu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, gece yarısı vinç ve iş makineleri kullanarak yerlerinden söküldü.

İBB’nin gece yarısı operasyonunu eleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy Belediyesi’nin faaliyetlerini duyurmak için billboardları kullanıyoruz. Belediye binasının tam karşısındaki billboardların kaldırılmasını anlamak mümkün değil. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak, duyuruları yapmak için bu yerleri kullanıyoruz. ‘Etkinliklerimizden nasıl haberdar oluyorsunuz’ diye sorduğumuzda, en fazla yanıt aldığımız duyuru kanalı billboard ve afişler oluyor. Dış mekân duyuruları birebir halka ulaştığımız en ciddi iletişim araçları. İnsanların sağlık, eğitim, sanat, ekonomi ve genel ihtiyaçlarıyla ilgili haber alma hakkı elinden alınıyor. Kadıköy’de, belediyenin tam karşısında yer alan billboardların kullanımına ilişkin Kadıköy Belediyesi’nin karar vermesi lazım. Bu ülkede iktidarın gerçek sahibinin halk olduğunun farkında değiller” diye konuştu.