İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal son tura kalırsa HDP ne yapar?

TBMM Başkanlığı seçiminde son tura AKP ve CHP adaylarının kalması halinde HDP'nin ne yapacağı sorusunu Ertuğrul Kürkçü yanıtladı.

TBMM'de meclis başkanlığı seçimi sürerken AKP adayı İsmet Yılmaz ve CHP adayı Deniz Baykal'ın son tura kalması halinde HDP'nin ne yapacağı sorusu gündeme geldi.

CNN Türk canlı yayınına katılan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Adayımızın olduğu her turda adayımızı destekleyeceğiz" dedi.

Kürkçü, "İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal son tura kalırsa HDP ne yapar?" sorusuna "Onu değerlendireceğiz. Biz devletin üç ayağının üçünün de AKP'de olmasını istemiyoruz. Cumhurbaşkanını önleyemedik, hükümet başkanının böyle olup olmayacağını bilmiyoruz ama bizim elimizde olan meclis başkanı onu meclis başkanı yaptırmayacağız" yanıtı verdi.

İlk iki turu bugün yapılacak seçimlerde adayların 367, bir sonraki gün yapılacak üçüncü turda ise adayların 276 milletvekilinin oyunu alması gerekecek. Son tura, üçüncü turda en yüksek oyu alan iki aday kalacak ve en çok oyu alan aday TBMM Başkanı seçilecek.