İsmet Berkan: Böcek davası bitti, ‘Paralel’e atıf bile yok

İsmet Berkan, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde odasına yerleştirilen “böceklerle” ilgili davanın dün sonuçlandığını, ne “Paralel yapı”ya atıf yapıldığını ne de “darbe teşebbüsü”nden söz edildiğini yazdı.

Hürriyet yazarı İsmet Berkan bugünkü köşe yazısında, Recep Tayyip Erdoğan’In başbakanlığı döneminde Başbakanlık Konutu’nda ve özel evinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili davanın tamamlandığını, iki polisin 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve Fethullah Gülen Cemaati ya da “darbe teşebbüsü” iddialarına atıf dahi yapılmadığını yazdı.

'PARALEL'E ATIF DAHİ YOK

Başsavcı Durak Çetin’in hazırladığı iddianamede “böcek” tabir edilen dinleme cihazlarının 2011 yılının Aralık ayında bulunduğunun belirtildiğini hatırlatan Berkan, konunun hiçbir adli yetkisi olmayan MİT’e havale edildiğini, adli soruşturmanın ise böceklerin bulunmasından bir yılı aşkın bir süre başlatıldığını yazdı.

Berkan şöyle devam etti:

Savcı, 2014 Kasım'ında iddianamesini tamamladı, 'casusluk'la suçlanan sanıkların yargılaması hızla yapıldı ve geçen hafta, davanın sekizinci duruşmasında da karar verildi; savcı başta 13 kişiye çok ağır cezalar istemişti ama sonuçta iki polis 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldılar. Casusluk suçlaması düştü. Şimdi konu Yargıtay'a gidecek, bakalım oradan karar ne zaman ve nasıl çıkacak...

Bu davanın en ilginç tarafı şuydu: Gerek hazırlık soruşturması aşamasında ve gerekse yargılama devam ederken siyasiler ve bazı gazeteciler bu davanın 'Paralel yapı' davası olduğunu söyleyegeldiler. Ancak davanın iddianamesinde şimdi beraat eden bir sanıkla ilgili olanlar hariç 'Paralel yapı'ya hiçbir atıf yoktu; ne 'darbe teşebbüsü'nden söz ediliyordu ne de bir örgütlü yapıdan.