İsmail kaç, Ali-Deniz-Bahtiyar’ı tut!

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çıktıkları için 3 Mayıs’ta tutuklanan 3 Komünist Parti üyesinin tutuklanmalarına yapılan itiraz başvurusu reddedildi. Başvuruyu reddeden hakim yine tanıdık.

1 Mayıs’ta gözaltına alınan 29 Komünist Parti (KP) üyesinden, Ali Adıgüzel, Bahtiyar Şahin ve Deniz Sinan Tunaboylu “polise görevini yaptırmamak ve direnme suçlamasıyla "3 Mayıs’ta tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. Komünist Partisi avukatları, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin üç KP üyesinin tutuklanması yönündeki kararına itiraz dilekçelerini ertesi gün 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdi.

‘SUÇ’ ÇOK AĞIR!

3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, yapılan itiraz başvurusunu bugün reddetti. Kararda, tutuklama kararının kendisindeki kadar vahim olan, “Dosya incelemesinde şüphelileri Bahtiyar Şahin, Ali Adıgüzel ve Deniz Sinan Tunaboylu üzerine atılı ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve delillerin henüz toplanmamış olması, atılı suçun yasada ön görülen cezasının üst sınırı, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluşu nedeniyle tutuklama sebeplerinin var sayıldığı, soruşturma konusu suçun ağırlığı ve önemi dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı, suçun sabit görülmesi halinde verilmesi muhtemel ceza veya güvenlik tedbirleriyle tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu, bu suretle şüphelilerin tutukluluk hallerinin sonlandırılmasını gerektirecek nitelikte yeni bir delilin bulunmadığı...” gerekçeleri öne sürülerek, itiraz başvurusu reddedildi.

‘KAÇ İSMAİL KAÇ’

İtiraz başvurusunu reddeden Hakim İslam Çiçek, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sırasında tutuklanan Reza Zerrab’ın paralarının iade edilmesi kararını alan hakimdi. Ancak İslam Çiçek’in adı kamuoyunda esas olarak “kaç İsmail” rezaletiyle duyulmuştu.

Hakim Çiçek, yolsuzluk soruşturmalarına bakan gözaltındaki polislerle ilgili sorgu işlemleri sürerken, adliyedeki odasında kendisine talimat taşıdığı ve MİT görevlisi olduğu iddia edilen bir kişiyle görüşürken görülmüş, avukatlar, CHP’li Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri ve basın mensuplarının odanın önüne gelmesi üzerine, MİT üyesi olduğu iddia edilen kişiye “kaç İsmail kaç” diye bağırarak seslenmişti.

Tanal, mahkemeye sevk edilen polislerin sorgusunu vekaleten yürüten İslam Çiçek’in MİT’çilerle görüştüğünü öne sürmüş, Çiçek hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulunulmuştu.