İskenderun’da ABD silahları: Bu askeri malzemeler kimin için?

İskenderun Limak Port Limanı’na yanaşan ABD yük gemisi Resolve’den iki gündür çok sayıda ağır silah indiriyor. Yetkililer “patriotlar” için açıklaması yaparken, CHP’li vekil Ediboğlu, Suriye'deki 'muhaliflerin' eğitimi için askeri malzemeler getirildiğini iddia etti.

Ali Ufuk Arikan

Dün sabah saatlerinde İskenderun Limak Port Limanı’na yanaşan Resolve adlı ABD Yük Gemisi, “araba” olarak beyan ettiği yükleri indirmeye başladı. Ancak yükler inmeye başladığında limana çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilerek, sevkiyatı yapan araçların plakaları ve şirket adları kapatıldı. Bu olağanüstü hareketliliğin ardından “araba” değil ABD’ye ait askeri malzemelerin indirildiği anlaşılırken, konuya ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

‘NET YANIT VERMİYORLAR’

Konuyu yakından takip eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, soL’a yaptığı açıklamada “dünden bu yana limana giriş-çıkışlar yoğun bir denetim altında” dedi. Çevik kuvvet polisinin görevi dışında limanı kuşattığını aktaran Ediboğlu, gemiden araba yerine füze-füze rampası, ağır silahlar ve yabancı askerler indi. Yüklerin nereye nakledildiği konusunda bilgi edinmek için dünden bu yana birçok girişimde bulunduğunu belirten Ediboğlu, buna karşın bir türlü net yanıt alamadığını ifade etti.

EĞİT-DONAT İÇİN Mİ?

Bugün kendisini arayan yetkililerin gelen askeri malzemelerin “patriotlar” için olduğunu söylediğini aktaran Ediboğlu, “bunun bir kısmı gerçekten Patriotlar için olabilir, bunu bilemiyorum. Araçların plakalarını kapatmaları, şirket adlarını gizlemeleri, aldıkları bu olağanüstü önlemler dikkat çekici. Araçların Osmaniye yönüne gitmesi bu malzemelerin bir kısmının ‘ılımlı muhaliflerin’ eğitimi için yapılacağı söylenen ‘eğit-donat’ faaliyetlerini akıllara getiriyor. Net yanıtı bulmak için süreci takip etmeye devam edeceğim” diye konuştu.