IŞİD'in rehin aldığı eski Musul Başkonsolos'u CHP'den aday adayı oldu

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden IŞİD'in rehin aldığı eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP'den Ardahan milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

IŞİD'in rehin aldığı eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa ederek CHP'den Ardahan milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

CHP Genel Merkezi'nde, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile başvuru merkezine gelen Yılmaz, müracaatını gerçekleştirdi. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, CHP'den Ardahan milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğunu belirterek, bunun Türkiye'ye ve Ardahan'a hayırlı olmasını diledi.
      
Türkiye ve Ardahan için güzel çalışmalar yapacağını, CHP'ye elinden geldiği kadar destek vermeye çalışacağını ifade eden Yılmaz, teşekkürlerini iletti.

BAŞKA PARTİDEN TEKLİF GELDİ Mİ?
"Başka partilerden teklif geldi mi?" sorusuna Yılmaz, "Şu anda ben adaylık müracaatımı yaptım, ilerleyen süreçte gerekirse konuşuruz" karşılığını verdi.
      
"Teklif CHP'den mi geldi?" sorusu üzerine, Yılmaz, "Görüşmeyle, Sayın Genel Başkanımızın da kabul buyurmasıyla oldu. Bu bir demokratik hak, vatandaşlık hakkı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan herkesin siyasetle ilgilenmek hakkı. Dolayısıyla benim de geldiğim aşama itibariyle, bundan sonra daha fazla verimli olabileceğim bir alana geçiyorum. Bu da gayet normal, insani birşey, ailecek verdiğimiz bir karar. Sağolsun, partimin onayıyla oldu bu. Yani bu tamamen bizim tercihimiz" dedi.

IRAK'TA KAÇIRILAN TÜRK İŞÇİLER
"Irak'ta Türk işçilerin kaçırıldığının" hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:
      
"Ben, onların ailelerinin, şu anda ne kadar acı çektiğini, 101 gün acı çeken ailemden biliyorum. Son derece hassas bir konu. Onların sağlığı için dua edelim. Gerekli çalışmalar mutlaka yapılıyordur, herkes  yapıyordur, biliyorum. İnanın çok büyük bir trajedidir bu konular, insani trajedidir. Ben, onlara dua ediyorum, sağ salim gelmelerini diliyorum. Bizim Bağdat büyükelçimiz, son derece çalışkan bir büyükelçimiz, elinden gelen herşeyi yaptığını düşünüyorum. İnşallah tez zamanda kurtulurlar ve böyle acılar biter. Son derece sarsıcı bir acı bu." "Bağdat Büyükelçisi ile görüştünüz mü?" sorusuna, Yılmaz, "Yok ama ben biliyorum ki o, her türlü şeyin, en iyisini yapıyordur" yanıtını verdi.

GÜRSEL TEKİN: DAVUTOĞLU YAKALARSA YİNE ÖPEBİLİR
Yılmaz'a, "IŞİD'in elinden kurtarılıp, Türkiye'ye getirildiğinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisini alnından öptüğünün" hatırlatıldığı sırada söze giren Gürsel Tekin, "Yine alnından öpülecek bir insandır, Sayın Davutoğlu yakalarsa yine öpebilir" cevabını verdi.