IŞİD'e katılmak için geldiği iddia edilen 9 kişi yakalandı

Gaziantep’te IŞİD'e katılmak için Mısır’dan geldikleri iddia edilen 2'si çocuk 9 kişi polisten kaçarken yakalandı.

İHA'daki habere göre, Mısır uyruklu 4 erkek, 3 kadın ve 2 çocuğun IŞİD’e katılmak için Türkiye’ye geldiği ihbarı üzerine polisler, ticari bir aracı takibe aldı.

Polis tarafından takip edildiğini anlayan sürücü havalimanı yolundan Güzelvadi Mahallesi’ne girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polisten kaçamayan sürücü, araçla boş arazinin içine girerek ilerlemeye başladı. Şahıslar "dur" ihtarına uymayınca aracın tekerleği ateş açılarak patlatıldı. Araçla kaçamayacaklarını anlayan şahıslar, sokak aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis, yaya olarak kaçmaya çalışan 9 kişiyi yakaladı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar gözaltına alınarak emniyete götürülürken araç içinde detaylı arama yapıldı. Arama sonucunda çok sayıda siyah çanta ile çocuk çantası bulundu. İçi açılarak incelenen çantalardan IŞİD propagandasında kullanılan kitap, broşür ve el kitapçıklarıyla birlikte şahıslara ait kişisel eşyalar çıktı.

Çantalar detaylı bir incelemeden geçirilmek üzere emniyete götürülürken araç, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.