IŞİD'den Türkiye taktiği: Futbol taraftarı gibi giyinin!

IŞİD'in Türkiye'deki üyelerine taraftar gibi giyinmelerini ve dikkat çekmemelerini istediği, saldırı içinse icazet almalarına gerek olmadığını ilettiği öğrenildi.

IŞİD’in Türkiye'de yeni saldırılar için çalışmalar yaptığı tespit edildi. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, istihbarat raporlarında, IŞİD’e katılmak için seyahat eden yabancılara kimliklerini gizlemek amacıyla futbol taraftarı gibi giyinip hareket etmeleri talimatı verildiği bilgisine yer verildi. Ayrıca, Karadeniz’deki bazı yerleşim yerlerinde görülen Suriyelilerin, değerinin üzerinde para verip kamyonet almaya çalıştıkları, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin de örgüt kadrolarına “eylemler öncesinde icazet almanıza gerek yok” talimatı verdiği öğrenildi.

Suruç, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da canlı bomba saldırıları gerçekleştiren IŞİD’in yeni taktik belirlediği belirtiliyor. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, IŞİD’e katılmak için Türkiye’ye gelen yabancıların güvenlik güçlerinin dikkatini çekmemek amacıyla “futbol taraftarı” gibi giyinip hareket etmeleri talimatının verildiği belirlendi. 
Aynı talimat kapsamında, IŞİD'lilerin sadece ülke genelinde hafta sonunda oynanacak futbol maçları kapsamında seyahat etmeleri, takım formaları giymeleri ve takımlara ait atkıları takmaları böylece daha kolay gizlenmelerinin sağlanmasının istendiği tespit edildi. 
Ayrıca yürütülen istihbarat çalışmaları sırasında Şanlıurfa’dan gelen ve Suriyeli oldukları anlaşılan bazı şüpheli kişilerin Batı Karadeniz bölgesindeki bazı yerleşim merkezlerinde kamyonet almaya çaılştıkları tespit edildi. İstihbarat birimleri, bu şüphelilerin, satın almayı planladıkları kapalı kasa kamyonetlerin sahiplerine değerinden yüksek fiyat verdiklerini ve satın aldıkları araçları Şanlıurfa’ya götürmeye çalıştıklarıni belirledi.