IŞİD’çileri Türkiye’ye fuhuş çetesi sokmuş

Niğde’de görülen IŞİD davasının dosyasına, IŞİD üyelerini sınırdan Reyhanlı’ya sokan çetenin bir yandan da Suriye’deki iç savaştan kaçan kadınları erkeklere pazarladığı telefon görüşmelerinin kayıtları girdi.

Niğde Ulukışla’da 3 IŞİD üyesinin saldırısı sonrasında Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına, bir fuhuş çetesinin telefon dinleme kayıtları takıldı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre dinleme kayıtlarına takılan ve Suriye’de savaştan kaçan kadınlara fuhuş yaptıranlarla IŞİD militanlarının Reyhanlı’dan geçişi sağlayan çete aynı.

Dava dosyasının ek delil klasörlerinde yer alan dinleme kayıtlarında çetenin silah kaçakçılığından fuhuşa kadar bir dizi suç işlediği anlaşılıyor.

Dinçer Gökçe’nin haberine göre fuhuş organizasyonu mahkeme kararıyla telefonu dinlenen Ahmet Y.’nin konuşmaları ile açığa çıktı. Kayıtlara göre ağabeyi ile birlikte 50 dolar karşılığında IŞİD’çileri Altınözü’ne bağlı Hacıpaşa köyünden Reyhanlı merkeze getiren Ahmet Y., Reyhanlı’da fuhuş yaptıran Suriyeli bir kadınla temasa geçiyor. Suriyeli kadının elinde 2 kadın olduğunu söylemesi üzerine Ahmet Y. Bu 2 kadını başka yerlerde 50-100 TL karşılığı erkeklere pazarlıyor.