IŞİD Türkiye'de 10-14 yaşındaki çocuklara eğitim verip Suriye ve Irak'a savaşmaya gönderdi, AKP seyretti...

İstanbul'da Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un medreselerinde yetişen IŞİD üyesi 26 yaşındaki Ö.T., 10-14 yaşındaki çocukların Bayuncak'ın verdiği eğitimlerin ardından Suriye ve Irak'a savaşmaya gönderildiğini, çocukların bu ülkelerde yaşamını yitirdiğini söyledi. Hanzala, yıllarca Türkiye'de elini kolunu sallayarak IŞİD'e eleman kazandırırken, iki kez tutuklanıp…

Haber Merkezi

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen ve defalarca gözaltına alınıp serbest bırakılan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un yüzlerce kişiyi IŞİD'e üye yapıp savaşmaya gönderdiği, bunların arasında çocukların da olduğu ortaya çıktı.

Vatan'dan Elif Altın'ın haberine göre, Bayuncak'ın İstanbul'da eğitim verdiği itirafçı Ö.T., Halis Bayancuk’un medreseleriyle ilgili şunları anlattı: "Ebu Hanzala cezaevinden çıktıktan sonra medreseye gelerek bize ders vermeye başladı. Medresede 10-14 yaşları arasında yaşı küçük çocuklar bulunuyordu. F.U. 13-14 yaşlarındaydı. Ailesiyle birlikte (Dedesi, amcası, annesi, babası ve kız kardeşi) DEAŞ’a katıldı. Irak Telafer şehrinde 2016 yılında öldü. Vanlı 11 yaşında ismini hatırlamadığım hafız olan birisi vardı. Suriye’de öldüğünü biliyorum. Ahmet Selim Şimşek 11-12 yaşlarındaydı Irak Telafer’de öldüğünü duydum. İstanbul’da kaldığım bazı medreselere polis tarafından operasyon düzenlendi. Yaşı küçük çocuklara tarikat mağduru olarak işlem yapıldı ve serbest bırakıldılar. Baskın yapılan medreseler kapatıldı. Daha sonra başka bir yerde açıldı. 2011 yılında tarikat mağduru çocuk ve yine El Kaide terör örgütüne üye olmak suçundan işlem gördüm."

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK FAALİYET GÖSTERDİ

Ö.T.'nin yaptığı bu açıklamalar yüzlerce çocuğun IŞİD eğitiminden geçtiğini ortaya koyarken, bu anlatımlar daha önce Bayuncak'a ilişkin ortaya çıkan bilgileri bir kez daha gündeme getirdi.

Daha önce defalarca gözaltına alınıp serbest bırakılan, iki kez de tutuklanıp tahliye edilen Bayuncak, her tahliyeden sonra IŞİD adına faaliyet yürütmeye devam etmişti.

Suruç'ta yaşanan katliamdan sadece üç gün önce IŞİD'e yakınlığıyla bilinen yayın ve derneklerin çağrısıyla İstanbul'da bayram namazı kılınmış açık açık şeriat çağrısı yapılmıştı.

Bayram namazını, 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk kıldırmıştı. Bayancuk, konuşmasında şeriat yönetimi istediklerini açıklamıştı.

STAR GAZETESİ AKLAMIŞTI

Yüzlerce kişiyi IŞİD'e katan, çocukların IŞİD eliyle ölümüne neden olan Bayuncak, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi tarafından aklanmaya çalışılmıştı.

Gazetedeki habere göre, Bayancuk IŞİD militanı değil sadece Fetullah Gülen'i eleştirdiği için evine oprasyonlar düzenlenen suçsuz bir müslümandı.