IŞİD saldırganları nerede?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Niğde’de iki güvenlik görevlisini öldüren IŞİD üyelerinin takas edildiği iddialarını TBMM’ye taşıyarak, “Bu saldırganlar nerde, hangi cezaevinde tutulmaktadır” diye sordu.

Haber Merkezi

CHP’li Acar,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde iki güvenlik görevlisini öldüren ve IŞİD üyesi oldukları bildirilen saldırganların cezaevinden firar ettiği ya da takas edildikleri yönünde bilgilerin  kamuoyuna yansıdığına dikkat çekti.

Söz konusu saldırı olayıyla ilgili kaç kişinin yakalandığını, bu kişiler hakkında hangi işlemlerin yapıldığını soran Acar, “Söz konusu olayı gerçekleştiren kişilerin takas edildiği ya da cezaevinden firar ettikleri iddiaları doğru mudur? Bu kişiler hangi cezaevinde tutulmaktadır?” dedi.

Son 3 yılda IŞİD ve El Kaide üyesi oldukları gerekçesiyle Türkiye’de kaç kişi yakalandığı konusunda bilgi isteyen Acar, “Bu kişilerle ilgili hangi işlemler yürütülmüştür? Bu kişilerden kaçı sınır dışı edilmiş, kaç kişi hakkında adli işlem yapılarak cezaevine gönderilmiş, kaç kişi firar etmiştir? Sınır dışı edilenler hangi ülkelere gönderilmiştir? Son 3 yılda Türkiye’de suç işlediği gerekçesiyle hakkında işlem yapılan IŞİD ve El Kaide üyesi olmuş mudur? Bu kapsamda kaç kişi yakalanmış ve tutuklanmıştır? Bu kişilerin işledikleri iddia edilen suçlar nelerdir? Bu kişilerin kaçı halen cezaevindedir?” sorularına yanıt istedi.