İrlandalı boksörden özür dilediler

İstanbul Aksaray’da kendisine saldıran esnafı döven İrlandalı boksörden TÜRSAB ve TESK başkanları, sektörleri adına özür diledi, esnafın saldırgan davranışını kınadı.

İstanbul Aksaray'da dolaptan su almak için kapağı açtığında içerideki tüm suların dökülmesi üzerine esnafın saldırdığı İrlandalı boksörden TÜRSAB ve TESK başkanları, sektörleri adına özür dileyerek esnafın saldırgan davranışını kınadı.

'KINIYORUZ'

Habertürk'ün haberine göre, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yaşananlar Türk misafirperverliğine yakışmıyor, Türk turizmi adına özür dileriz” dedi. Olayın tamamen istem dışı bir kazadan ötürü çıktığını söyleyen Ulusoy, “Yerli ya da yabancı fark etmez. Tamamen kaza olan bir olaya bu kadar tepkisel cevap vermek yanlış. Bu kadar kavgaya yatkın ve tepkisel olmaktan vazgeçmeliyiz” diye konuştu. İlgili kişileri kınadığını belirten Ulusoy, yerli ya da yabancı kim olursa olsun bu tür bir davranışa maruz kalmanın yanlış olduğunu vurguladı. Ulusoy, “Bize yakışmamıştır, hicap duyuyor ve kınıyorum” dedi.

'ÜYEMİZ DEĞIL AMA ZAN ALTINDA KALDIK'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, söz konusu tepkiyi veren kişinin üyeleri olup olmadığını araştırdıklarını, ancak bir kayda rastlamadıklarını belirterek “Üyemiz olsa şimdiye kadar siciline ulaşırdık, işyerinin sahibi değil, çalışan olduğunu tahmin ediyoruz” diye konuştu. “Üyemiz ya da değil, maalesef bizi de zan altında bırakıyor” diye devam eden Palandöken, “Bu kişiler esnaf değil, hareketleriyle esnaf ismini karalıyorlar, ne olursa olsun 2-3 milyonluk bir kitleden böyle tek bir insan bile çıkması çok utanç verici” şeklinde konuştu.