İndirimli İETT kartı kullanan öğrenciye 10 yıl hapis talebi!

Davutpaşa metro istasyonunda 8 Temmuz 2014 tarihinde başkasına ait indirimli İETT kartı ile metroya bindiği gerekçesiyle bir öğrenci 10 yıl hapis talebiyle yargılanıyor.

DHA

Davutpaşa metro istasyonunda 8 Temmuz 2014 tarihinde başkasına ait indirimli İETT kartı ile metroya bindiği gerekçesiyle üç kız kardeşin yargılanmasına başlandı. Mimarlık Fakültesi öğrencisi abla Rukiye K., hakkında "Kamu görevlisine hakaret", "Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" ve "Dolandırıcılık" suçlarından 10 yıl, kardeşleri Gönül K. ve Güneş K. hakkında ise "Kamu görevlisine hakaret" ve "Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 5 yıl hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Gönül K., olay günü ablaları ile birlikte metroya binmek üzere oldukları sırada mimarlık fakültesinde öğrenci olan ablası Rukiye'nin yanlışlıkla ağabeyinin nişanlısına ait indirimli İETT kartını kullandığını öne sürdü. Kendisinin öğretmen olduğunu söyleyen Gönül K., "Ablam mimarlık fakültesinde öğrenci, Güneş de harita mühendisi. Üçümüz de indirimli kartları kullanma hakkına sahibiz. Yengemin indirimli kartını kullanmaya zaten ihtiyacımız yok. O an panik halinde o kartın kullanılmış olması bilerek yapılmış bir davranış değil. İddia edildiği gibi müşteki güvenlik görevlilerine küfür ve hakaret olmadı. Sadece ‘sen kendini ne zannediyorsun' gibi cümleler sarf ettim. Direnme ve görevli memura hakaret suçlarını kabul etmiyorum, suçsuzum. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.