'İnce, kurultay çağrısı yapacak' iddiası

Muharrem İnce'nin bu akşam katılacağı televizyon programında yapacağı açıklamanın ardından CHP'de kurultay çağrısı yapacağı ileri sürüldü.

Haber Merkezi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün katılacağı bir televizyon programında yapacağı açıklamaların ardından kendisini destekleyenlere "Kurultay için imzaları toplayın" çağrısı yağacağı ileri sürüldü.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, İnce'nin bugün katılacağı TV programında kurultay tartışmaları konusunda sessizliğini bozacağı, 24 Haziran’dan bugüne kadar yaşadıklarını ve neden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "çekil" daveti yaptığını açıklayacağı öğrenildi. 

İnce’nin yapacağı açıklamanın ardından kendisini destekleyenlere “Kurultay için imzaları toplayın” diye çağrıda bulunacağı belirtiliyor.

İnce’ye yakın partililerin, bugüne kadar 600’e yakın delegeden olağanüstü kurultay için imza atma sözü aldığı, notere başvuracakları ve olağanüstü kurultay için süreci başlatacakları kaydedildi.

TEZCAN: İHTİMAL VERMİYORUM

Kılıçdaroğlu’nunsa ODTÜ ve iki bağımsız kuruluşa yaptırdığı seçim analizlerinin tamamlanmasının ardından yerel seçimler için çalışmaları başlatacağı öğrenildi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada önlerinde duran öncelikli görevin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu ifade ederken, “Biz yolumuza bakıyoruz. Ben imza toplanacağına ihtimal vermiyorum. Parti tabanı, parti içi yarış değil iş istiyor. Örgütü seçime hazırlamayı bekliyor herkes” dedi.