İmam Hatip ve özel okul sayıları artmaya devam ediyor

AKP'nin imam hatip dayatmasında istediği sonucu alamıyor. İmam Hatip okullarında kontenjanlar boş kalırken, sayıları artırılmaya devam ediyor. Özel okulların sayısı da artarken normal devlet okulların sayısının düşürüldüğü görülüyor.

Haber Merkezi

AKP hükümetinin eğitimdeki bitmek bilmeyen “dönüşümleri” karşılık bulmazken, gerici imam hatip dayatmasına devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bir gecede getirilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sistemine rağmen boş kalan imam hatip okullarının sayısı yine arttı.

İMAM HATİP VE ÖZEL OKUL SAYILARI ARTTI

Cumhuriyet’in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 istatistiklerinde Anadolu İmam Hatip Lisesi sayısının 253, İmam Hatip Ortaokulu sayısının ise 557 arttığı görüldü. Ayrıca genel ortaokul sayısı ve öğrencisi azalırken, özel okul öğrenci sayısı da artış gösterdi.

İMAM HATİP DAYATMASI KARŞILIK BULMUYOR

LGS’de 4. nakil döneminin de tamamlanmasının ardından anadolu liselerinin tamamına yakını doldu,  imam hatip ve meslek liseleri ise kontenjanlarında büyük boşluklar kaldı. İmam hatip yazmak zorunda kalan öğrenciler, kontenjan artırımlarında Anadolu liselerini tercih etti. Yalnızca birinci yerleşimde açıkta kalma kaygısı ve özel okullara teşvikler sonucunda 162 bin öğrenci özel okullara yerleşti.

İMAM HATİPLİ SAYISI 1 MİLYON 237 BİN'E ULAŞTI

Son istatistiklerle birlikte imam hatip okullarında okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 237 bine ulaştı. Geçen yıla göre özel ortaokul sayısında 388 öğrenci sayısında 33 bin 13 artış oldu. Özel lise sayısında 371 öğrenci sayısında 45 bin 358 artış gerçekleşti.

Özel liselerde bir dersliğe 12,97, bir öğretmene 8,82 öğrenci; imam hatip okullarında bir dersliğe 15,69 bir öğretmene 12 öğrenci; akademik ortaöğretim okullarında ise bir dersliğe 25,89 bir öğretmene 14,60 öğrenci  düşüyor.