İlker Başbuğ'dan Aytaç Yalman'a yanıt

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisi ile ilgili iddialar ortaya atan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a "Akıl dışı iddia ve iftira" diye yanıt verdi.

Emekli orgeneral Aytaç Yalman, hafta sonunda piyasaya çıkan kitabında, 2003'te Birinci Ordu Komutanlığı'ndaki plan semineriyle ilgili verdiği talimatın uygulanmamasından, dönemin Kurmay Başkanı Başbuğ'u sorumlu tutmuştu.

CNN Türk'ün haberine göre, İlker Başbuğ bu iddialara Twitter hesabından yanıt verdi.

Başbuğ, Türk ordusuna ve Genelkurmay Başkanlığı makamına saygısından dolayı, mahkemede "iftiralara" karşı savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

Başbuğ, "Bugün de kimse benden, aynı nedenlerle, bir gazetede çıkan röportajda hakkımda ortaya atılan 'akıl dışı' iddia ve iftiralara karşı cevap vermemi beklemesin. Yine de bu konuya ilişkin düşünce ve görüşlerimi öğrenmek isteyenler, 2 Mart 2012'de Balyoz Mahkemesinde tanık olarak yaptığım konuşmaya ve 'Suçlamalara Karşı Gerçekler' kitabımın 56 ve 57. Sayfalarına bakabilirler. Bizim çizgimiz ve duruşumuz bellidir. Çizgimiz düz, duruşumuz ise diktir. Kamuoyu da herşeyi ve herkesi çok iyi bilir ve tanır" dedi.