İlk türbanlı bakan TÜRGEV yöneticisi

Seçim hükümetiyle ilgili haberleri, "ilk türbanlı bakan" başlığıyla veren Arap medyası, Gürcan'ın "yolsuzluk ve rüşvet skandalının göbeğindeki" TÜRGEV'de yönetim kurulu üyesi olduğuna da dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın "Türkiye'nin ilk türbanlı bakanı" olarak Geçici Bakanlar Kurulu'na girmesi, Arap basınında da yankı buldu. Seçim hükümetiyle ilgili haberleri, "ilk türbanlı bakan" başlığıyla veren Arap medyası, Gürcan'ın "yolsuzluk ve rüşvet skandalının göbeğindeki" TÜRGEV'de yönetim kurulu üyesi olduğuna da dikkat çekti.

Ayşen Gürcan'ın cumhuriyet tarihindeki ilk türbanlı kadın bakan olduğunu yazan El Hayat gazetesi, Gürcan'ın aynı zamanda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticiliğini yaptığı yolsuzluk skandalının göbeğindeki TÜRGEV'in yönetim kurulu üyesi olduğunu" belirtti. 

Mısır'da yayın yapan El Vatan gazetesi de Bakan Gürcan'ın Erdoğan, ailesi ve çevresiyle ilgili patlak veren büyük yolsuzluk skandalının merkezindeki TÜRGEV'in yönetim kurulu üyesi olduğunu okuyucularına duyurdu.

Abu Dabi merkezli SKY News Arabic televizyon kanalı da 52 yaşında ve 3 çocuk annesi olan Gürcan'ın İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyesi olmasının yanı sıra TÜRGEV'in yönetim kurulu üyesi olduğunu yazdı.

Cihan Haber Ajansı'na göre, Filistin'in önde gelen haber portalıysa ilk türbanlı bakan Gürcan'ın daha önce de aynı bakanlığa bağlı bir birimde çalıştığı kaydedildi. Filistin haber portalı, seçimlere kadar ülkeyi yönetecek kabinede muhalefetin, 2'si HDP'li biri MHP'li olmak üzere 3 bakanla temsil edildiğini aktardı.