İki kişiyi öldüren vinç, yetkililerin uyarılmasından 20 dakika sonra devrilmiş

Küçükçekmece’de dün vinç devrilmesi sonucu ölen antrenör ve kulüp yöneticisinin cenazeleri Adli Tıp'tan alındı. Kulübün başkanı, vincin yamukluğunu fark ettiğini ve inşaat yetkililerini uyardığını söyledi.

Sefaköy İnönü Mahallesi’nde İstanbul Trabzonspor Futbol Kulübü olarak kullanılan binanın da bulunduğu parkın üzerine dün vinç devrilmişti. Olayda binada bulunan antrenör Ali Tuman ile kulübün yöneticilerinden Mustafa Sezer hayatını kaybetti. Adli Tıp'tan alınana cenazeler bugün toprağa verilecek. 

Tuman ve Sezer’in cenazeleri Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Kurum önüne gelen kulübün başkanı Seymen Gençtürk, olayı anlattı. Kulübün idari kısmının vincin düştüğü tarafta olduğunu belirten Gençtürk, “Hocamız ve Mustafa abimiz lisans ve esame listesini dolduruyor. Doldururken yaklaşık 50 metre uzaktaki vinç olayı oluyor.” dedi.

Saat 12.30 gibi firmanın yetkililerini uyardığını ifade eden Gençtürk, “Belediye tarafından mühürlenmişti. Güvenlik tedbirlerinden dolayı. Bu vincin çok sağlıklı olmadığını söyledim. ‘Evet ben de aynı düşünüyorum şu an ne yapabilirim’ dedi. Ben de acil önlem almanız lazım, burası hem ilköğretimin olduğu alan hem park alanı hem de spor kulübünün olduğu alan. Burada bir facia olmadan tedbirinizi alırsanız iyi olur dedim ve gittim. Bu konuşmamız 12.50 civarı. Bu konuşmadan 20 dakika sonra olay oluyor.” diye konuştu.

İhmal bulunduğunu söyleyen kulüp başkanı, vincin konduğu yerde toprağın kaydığını, bu nedenle de tedbirsiz olduğu için belediye tarafından mühürlendiğini ifade ederek "Nasılsa yaparız aciliyeti yok mu dediler artık. Hafif yamulmuştu. Taban kısmına baktım uzaktan daha iyi görünüyordu. Hafif bir beton atmışlar onun üstüne koymuşlar ama yatmaya meyilliydi. 4-5 gün önce mühürlenmiş. Biz hem kulüp olarak hem de aileler olarak yasal hakkımızı sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Oldu bittiye gelmekle bu işler son bulmuyor. İnsanların canının önemsenmesi lazım. Yoksa oyun alanının olduğu bölümde saat dilimi çok önemli değil her saat aileler ve çocuklar var orada. Çok yağış olduğu için parkta kimse olmuyor. Tek şükrettiğimiz, içerideki 15 çocuğa gelmemesi o bizi teselli ediyor zaten.” dedi.