İhsanoğlu, Davutoğlu'yla görüştü: Gayet samimi, verimli bir görüşme oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin Meclis Başkan Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti.

Meclis Başkanlığı için destek turuna çıkan MHP'nin Meclis Başkan Adayı İhsanoğlu, saat 12.16'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

İHSANOĞLU: GAYET SAMİMİ VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU
MHP'nin TBMM başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü, destek istedi. Samimi, verimli bir görüşme olduğunu söyleyen İhsanoğlu, "TBMM yeni dönemde yeniden yapılandırılmalı yürütme karşısındaki yerinin belirlenmesi lazım. Bir tüzük çalışması yapılmıştı geçen dönem tamamlanmamıştı. Bunun tamamlanması lazım" dedi.

'TBMM YENİ DÖNEMDE YENİDEN YAPILANDIRILMALIDIR'
TBMM'nin yeni dönemde yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten İhsanoğlu, "Gayet samimi, verimli bir görüşme oldu. 7 Haziran tablosu, uzlaşma mesajını en başta taşıyan bir tablodur. Uzlaşma milletimizin arzusudur. Uzlaşmanın yapılacağı en önemli makam TBMM'dir. Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki arkadaşlar bu görev için beni teşvik ettiler. TBMM yeni dönemde yeniden yapılandırılmalıdır. Birincisi toplumdaki itibarı, mevki güçlendirilmeli. Bu devleti, Cumhuriyeti kuran Meclis'tir" ifadelerini kullandı.

'TBMM'NİN YÜRÜTME KARŞISINDAKİ YERİNİN BELİRLENMESİ LAZIM'
İhsanoğlu, "İkincisi TBMM'nin yürütme karşısındaki yerinin belirlenmesi lazım. Bu yürütme karşısında Meclis, yürütmeye tabi bir kurum haline değil, yürütme Meclis 'in denetimi altında olmalıdır. Yani böyle bir basmakalıp kanunların gelip mühürle 'evet' kabul edilmiştir şeklinde bir damganın basıldığı yer olmaması lazım. Tartışmaların olması lazım. Hukuk esaslarına uygun olması lazım" dedi.

'TÜZÜK ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASI LAZIM'
İhsanoğlu, "Meclis'in kendi çalışmalarını gözden geçirmesi lazım. Bir tüzük çalışması yapılmıştı geçen dönem tamamlanmamıştı. Bunun tamamlanması lazım" dedi.

'HERKESİN VİCDANINA UYGUN BİR ŞEKİLDE KARAR VERECEĞİNE EMİNİM'
Meclis başkanlığı seçimlerinde herkesin vicdanına göre karar vereceğinden emin olduğunu belirten İhsanoğlu, "Salı ve çarşamba günü herkesin vicdanına uygun bir şekilde karar vereceğine eminim" diye konuştu.