İHH okullarda sunum yapacak

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) bir projesi kapsamında, Kars'taki liselere Valilik yazı gönderdi. Vakıf, sınıflarda sunum yapacak.

Bayram Uluad

İHH tarafından yürütülen ‘Her sınıfın yetim bir kardeşi var’ projesi kapsamında Kars’taki liselere Valilik onaylı yazı gönderildi. Yazıda İHH’nın sınıflarda sunum yapılmasına izin verildiği ifade ediliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2013 – 2014 eğitim öğretim sezonunda uygulanmaya başlanan ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ başlıklı proje bu yıl resmen okullarda olacak. Geçen sene ilk kez Eskişehir’de duyurusu yapılan ve çeşitli gazetelere haberi yapılan proje kapsamında yetimlere yardım toplanması ‘amaçlanıyor’.

Kars’ta bir liseye gelen bir evrakta İHH’nın ilgili projesinin sunumunu yapmak için Kars Valiliği’nden onay verildiği belirtiliyor. Bu iznin kapsamında neler olduğu henüz bilinmiyor fakat bu haliyle İHH liselerde proje kapsamında sunumlar yapabilecek.

PROJENİN AMACI: ÖĞRENCİLERE PARA TOPLATMAK

Vakıf bu proje kapsamında açlık ve savaşlar nedeniyle yetim kalan çocuklara yardım toplayacağını iddia ediyor. Geçtiğimiz yıl Eskişehir’de yaptıkları bir basın açıklamasında, projeye ortak olan Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman tarafından, proje şöyle ifade edilmişti:

“Projenin hedefinde 50 bin çocuğa yetim sponsoru olmak noktasında bir gayret söz konusu olacaktır. Eskişehir olarak bizim hedefimiz 500'e yakın çocuğumuzun bu manada geçimini, giderini sağlayacak, kendilerine bakımı konusunda yardımcı olacak bir meblağı sağlamak. Bir çocuğumuzun aylık bakımı için ödenecek 90 lira, yıllık bin 80 liraya tekabül etmektedir. Sınıflarımız, 'İyilikte Yarışan Sınıflar' sloganıyla, yetim kardeşleri için para toplayarak, bu projeye katkıda bulunacaklar.”

Karar metni şöyle;

İHH HAKKINDAKİ İDDİALAR

Gazze’ye gönderilen Mavi Marmara isimli gemiye İsrail askerleri tarafından yapılan baskında dokuz yurttaşın öldürülmesinin ardından gündeme gelen İHH, kendi sitesinde verdiği bilgiye göre 1995 yılından bu yana çalışma yürütüyor. Vakıf, 110 ülkede örgütlü olduğunu ve İslami kökenli bir hareket olduğunu anlatarak övünüyor.

Özellikle Suriye’deki savaşın başladığı yıllarda sıklıkla IŞİD, El-Kaide ve Müslüman Kardeşlerle ilişkili olduğu, yardım tırlarında Suriye’deki ‘muhaliflere’ silah taşındığı ve militanlara yardım götürdüğü iddialarıyla hatırlanan vakfın başkanı Bülent Yıldırım, daha önce Yenişafak gazetesine verdiği bir mülakatta her örgütle görüştüklerini söyleyerek itiraf niteliğinde bir açıklama yapmıştı. Yıldırım şöyle konuşmuştu: “Her örgütle görüşen bir konumdayız. Karşımızda silahlı örgüt var. Silahını bırak sonra masaya oturalım mı diyeceğiz.”

Bir dönem bu iddiaları haberleştiren ve aralarında soL Gazetesi’nin de bulunduğu muhalif yayın organlarında, içinde ‘İHH’ kelimesinin geçtiği pek çok haberi tekzip etmeyi mahkeme kararıyla başaran vakfın, şimdi liselerde açık bir şekilde faaliyet göstermeye hak kazandığı görülüyor. İHH'nin ilgili izni nasıl aldığı ise bilinmiyor.