İHD: 2014'te kadına şiddet artarak devam etti

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla açıklama yapan İnsan Haklar Derneği 2014 yılında kadına şiddetin artarak devam ettiğini söyledi.

İHD tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de geride kalmak üzere olan 2014 yılında kadına yönelik şiddetin artarak ettiği vurgulanırken, Dünya'da da özellikle IŞİD'in Suriye ve Irak, Boko Haram'ın da Nijerya'da uyguladığı vahşetten en çok kadınların etkilendiği belirtildi.

İHD tarafından yapılan açıklamanın devamında, 24 Kasım 2014 tarihine kadar İHD şubelerine yapılan başvurulardan ve basın taramalarımından elde edilen veriler açıklandı. 

Açıklanan verilere göre, şiddet raporu şöyle;

"Namus" adı altında işlenen cinayetlerde 5 kadın öldürüldü, nefret cinayetlerinde (trans, gayrimüslim kadınlar) 6 kadın öldürüldü 16 kadın yaralandı, 32 kadın intihar etti, 10 kadın intihar girişiminde bulundu, 294 kadın eşi, kardeşi, babası, sevgilisi ve diğer kişiler tarafından katledildi, 458 kadın yaralı olarak kurtuldu, 142 kadın taciz ve tecavüze uğradı, 202 kadın fuhuş yapmaya zorlandı.

Kadınlar çalışma alanında da sorunlar yaşamaktadır. TÜİK’in Eylül ayında açıkladığı verilere göre kadınların %26’sı iş bulabiliyor. Kayıt dışı olarak çalışan kadın sayısı, Haziran ayı itibariyle 4 milyon 32 bini bulmuş durumdadır.