İGDAŞ'tan lodos uyarısı

İGDAŞ, İstanbul'da etkili olması beklenen lodos nedeniyle vatandaşları baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul'da bugünden itibaren etkili olması beklenen şiddetli lodosa karşı İGDAŞ'tan uyarı geldi. Baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran İGDAŞ yaptığı yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kuvvetli lodos etkili olacaktır. Lodosun hafta sonu ve Pazartesi günü de etkili olması beklenmektedir. Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.