İdris Baluken: Yalçın Akdoğan çenesini tutmayı bilse süper olacak

İmralı Heyeti üyesi HDP milletvekili İdris Baluken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, "HDP barajın altında kalsa süper olacak" sözlerine, "Akdoğan çenesini tutmasını bilirse süper olur" şeklinde yanıt verdi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren HDP Grup Başkan vekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın, "HDP meclise girmese süper olacak" sözlerini değerlendiren Baluken, bu açıklamaları büyük bir sorumsuzluk olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Aslında AKP'nin kendisi başından beri çözüm sürecine samimi ve ciddi yaklaşmadı. Ancak, güncel siyasi konjöktörden bağımsız olarak özellikle çözüm süreci çalışmalarını yürüten yetkililerin daha sorumlu olması gerekiyordu. Bunu da defalarca yaptığımız görüşmede biz ifade etmiştik. Ama, buna rağmen özellikle sayın Akdoğan, Efkan Ala, Bekir Bozdağ yani çözüm süreci çalışmasında muhatap olarak bizle belli konuları konuşan insanların ortaya bu şekilde çıkmış olması çok büyük bir talihsizlik. Buradan biz Akdoğan'a cevap verelim. Yalçın Akdoğan çözüm sürecinin sorumluluğuyla çenesini tutmasını bilirse süper olur. 8 Haziran'da HDP Meclis'te olacak ve süper olacak. 8 Haziran'da Başkanlık hayali kuran kişi sultan olmayacak, süper olacak. Yine 8 Haziran itibariyle AKP'de en az üç kanatlı bir bölünmenin ilk işaretleri olacak oda Türkiye açısından süper olacak. Umarım bu sorumsuz ve ciddiyetsiz yaklaşımlarından bir an önce vazgeçerler" diye konuştu.