İddianameden ilk ayrıntılar: Ahmet Hakan ve yandaşlar şimdi de Ensar Vakfı'nı savunacak mı?

Karaman'da yaşanan cinsel istismara ilişkin hazırlanan iddianameye göre, Muharrem B., Ensar Evi ve KAİMDER'de çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etti.

Karaman'da çocukları hedef alan cinsel istismara ilişkin önemli bilgiler ortaya çıktı. Gazeteport’un haberine göre, iddianamede tecavüzlerin Ensar ve KAİMDER evlerinde gerçekleştiği net olarak yer alıyor.

Olay kamuoyuna yansıdığı günden bu yana Ensar Vakfı'na siper olan yazarlarların iddianamedeki bu bilgiler sonrası ne diyecekleri merak konusu:

-Tecavüz olaylarının Ensar ve Kaimder evlerinde olduğu öğrencilerin ifadelerinde açıkça söyleniyor.

-Çocukların ve ailelerin ifadelerinde Ensar ve KAİMDER evleri net bir şekilde anlatılıyor. Aynı zamanda zanlı Muharrem B’nin çalıştığı okul yöneticileri de ifadelerinde Ensar/KAİMDER evlerinde görev yaptığını açıklıyorlar.

-Tecavüzlerin 2012,2013, 2014 ve 2015 yılları arasında gerçekleştiği de iddianamede yar aldı. 10 çocuktan 6’sında kesin tecavüz bulgusu adli tıp raporu ile saptandı. 

-Tecavüz zanlısı öğretmen Muharrem B. ifadesinde önce suçlamaları kabul etmedi. Sonra itiraf etti. Öğretmen Muharrem B. ilk isitismarı Ensar Evi’nde diğerlerini de KAİMDER evinde yaptığını söyledi.

-Zanlı Muharrem B. Ensar Vakfı evi ve KAİMDER evinde belletmen olarak görev yaptığını da söyledi.

-Şikayetçi olan aile sayısı iddianamede 10 aile olarak yer aldı. Aileler çocuklarını Ensar vakfı diye teslim ettiklerini de ifadelerinde söylediler.