İdare memurluktan attı mahkeme ceza vermedi

Haziran Direnişi'ne katıldığı için öğretmenlikten atılan Eser Çapar’ın örgüt üyeliğinden yargılandığı davada beraat etti.

Haziran Direnişi'ne katıldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Yüksek Disiplin Kurulu’nca 'devlet memurluğundan' atılan sınıf öğretmeni Eser Çapar, memurluktan atılmasına neden olan davada beraat etti. ‘Terör örgütü üyelik’ suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat eden Çapar’ın avukatı Tugay Bek, müvekkilinin görevine iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çapar, hakkında açılan soruşturma sonunda müfettişlerin de teklifi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yüksek Disiplin Kurulu, Çapar'a "İsnat edilen fiilin doğruluk kazandığı konusunda yeterli 'kanaat' oluştuğundan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/E-a maddesi gereğince 'Devlet memurluğundan çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına" karar vermişti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve sendika üyesi eğitimciler Eser Çapar’a destek için Adana Adliyesi’ne kadar yürüdü. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, milyonların katıldığı Gezi eylemlerine katılan vatandaşlara her türlü baskıyı uygulamaktan çekinmediğini söyledi.