İçişleri Bakanı'ndan skandal açıklama: Ahmet Hakan prosedür yüzünden saldırıya uğramış

İçişleri Bakanı Selami Altınok, evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan'ın daha önce koruma talep etmiş olmasıyla ilgili skandal bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazeteci Ahmet Hakan'ın evinin önünde 4 kişi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin olarak tepki çeken bir açıklama yaptı. Hakan'a "prosedürden kaynaklanan bir gecikme nendeniyle koruma verilmediğini" söyleyen Altınok, "Ahmet Hakan'ın ayın 15'inde yakın korumaya dönük talebi var. İki gün önce olmulu karar çıkmış ama prosedürden kaynaklanan bir gecikme olmuş" dedi. 

'ÇAĞRIDA BULUNULMADI'

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun” şeklindeki köşe yazısı ve AKP Milletvekili Abdürrahim Boynukalın’ın "Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu” açıklaması üzerine Ahmet Hakan’ın avukatları 14 Eylül tarihinde koruma talebinde bulunmuş ancak Hakan'a koruma tahsil edilmemişti. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği ise "çağrıda bulunulmadığı için" koruma verilmediğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: 

Emniyet Müdürlüğümüz tarafından olaya karışan dört şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede içlerinden ikisinin başta uyuşturucu madde ticareti yapma, silahla yağma, tehdit gibi birçok suç kayıtlarının olduğu görülmüş, şahıslar haklarındaki tahkikat tüm boyutlarıyla yürütülmekte olup tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecektir.

"Sayın Ahmet Hakan Coşkun’un koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığını belirten değişik basın ve yayın organları ile sosyal medya mecralarında yer alan haberler ve bilgiler ise gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Coşkun’a, talebi üzerine “çağrı üzerine koruma” tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun’un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır.

"Fikir ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması hususunda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız azami şekilde dikkat etmekte ve bu konuları hassasiyetle takip etmektedir.