İçişleri Bakanı'ndan Melih Gökçek açıklaması

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında yargıda şu anda birtakım şikâyetler var. Onlar bize ulaşırsa biz de işlem yapacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında bilebildiğim kadarıyla yargıda şu anda birtakım şikâyetler üzerine bir işlem devam ediyor. O işlemin sonucu, muhtemelen, eğer devam ederse, yargıda bir şekilde muamele görürse bize gelecektir ve onunla ilgili olarak idari yönden de 4483'e göre işlem yapacağımız açıktır" dedi.

'FİŞLENME SÖZ KONUSU DEĞİL'
TBMM Genel Kurulu'ndaki İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında vatandaşların fişlenmesiyle ilgili bir soruya "Bu, gazetede yer almış olan bir istihbarat programı üzerinden söylenmiş bir söz. Kesinlikle, hiçbir şekilde 77 milyon değil, herhangi bir vatandaşın fişlenmesi söz konusu değil. Daha önceki yıllarda yapılmış olan bir program dâhilinde, bir sorgulama programı olarak düzenlenmiş ve bu da zaten yargıya intikal etmiş dinlemelerle ilgili olarak yapılmış olan bir savcı iddianamesinden alınmıştır" cevabını verdi.

GÖKÇEK KONUSU
Melih Gökçek ile ilgili bir soruya da Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında bilebildiğim kadarıyla yargıda şu anda birtakım şikâyetler üzerine bir işlem devam ediyor. O işlemin sonucu, muhtemelen, eğer devam ederse, yargıda bir şekilde muamele görürse bize gelecektir ve onunla ilgili olarak idari yönden de 4483'e göre işlem yapacağımız açıktır." şeklinde konuştu.