İBB'nin talanı: Açıkhava tiyatrosuna cami

2008 yılına dek konser alanı olarak kullanılan Rumelihisarı Açıkhava Tiyatrosu’nda inşaasına başlanan Boğazkesen Camisi’nde sona geliniyor. Tam şekli bilinmeyen ve 18. yüzyıldan bugüne minaresinden bir parça kalmış olan cami, İBB’nin ‘ihya’ projesi...

2008 yılına dek konser alanı olarak kullanılan Rumelihisarı Açıkhava Tiyatrosu’nda inşaasına başlanan Boğazkesen Camisi’nde sona geliniyor. Tam şekli bilinmeyen ve 18. yüzyıldan bugüne minaresinden bir parça kalmış olan cami, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ‘ihya’ projesi. Restorasyon maliyeti ise 1,5 milyon lira.

Mülkiyeti İBB’de olan alanda Haziran ayında başlayan inşaat çalışmalarının sponsoru İstanbul Kubbe Derneği. Fatih Sultan Mehmet döneminde hisardaki muhafızların ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan caminin restorasyon çalışmalarının Ağustos ayında bitirilmesi planlanıyor. Hürriyet’e konuşan projenin mimarı Barış Han, şu ana kadar 700 bin lira harcandığını, minarenin yapımı, cami duvarlarının tamamlanması ve iç tasarımının bitirilmesiyle maliyetin 1 milyon 500 bin liraya ulaşmasını beklediklerini söyledi.