Hüseyin Duman mezarı başında anıldı

1999 yılında Sosyalist İktidar Partisi'nin seçim konvoyuna yapılan saldırıda hayatını kaybeden Hüseyin Duman, Komünist Parti İstanbul İl Örgütü tarafından anıldı.

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü bugün, 17 Nisan 1999 tarihinde Sosyalist İktidar Partisi'nin (SİP) seçim konvoyuna yönelik faşist saldırı sırasında arkadaşlarını korumaya çalışırken, İhsan Bal tarafından göğsünden vurularak öldürülen Hüseyin Duman'ı mezarı başında andı.

Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda yapılacak anma için Saat 13:00’te buluşan Komünist Parti İstanbul İl Örgütü, Duman'ın mezarına "Hüseyin'e sözümüz devrim olacak", "Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak" sloganlarıyla yürüdü.

VERDİĞİMİZ SÖZÜ HİÇBİR ZAMAN UNUTMUYORUZ
Duman'ın mezarı başındaki saygı duruşunun ardından Komünist Gençlik adına konuşan Leyla Durmaz, "Yine bir seçim dönemindeyiz, yine herkes kafasına göre atıp tutuyor. Kendini 'Sol', 'Devrimci' olarak nitelendiren bir çok insan çok üzücüdür ki, mecliste 'başarı' peşinde; koltuk, baraj hesabında. Gericilik Hüseyin yoldaşımız aramızdan alındığından beri, daha da güçlenmiş, her koldan saldırıyor. Ama biz rahatlamalarının, güç gösterilerinin bir önemi olmadığını bliyoruz çünkü bu topraklarda başka şeylerde var. Biz sadece seçim dönemlerinde değil hergün her dakika mücadele edenlerde var. Onlar kindar ve dindar nesillerini her eve üç çocuk fetvasıyla yaratmaya çalışa dursunlar bizler, bu ülkenin komünist partisinin gençleri Bu ülkenin aydınlık birikimine, insanına ve aklımıza güveniyoruz. Onların karanlığını boğabilecek tek şey olan sosyalizmin mücadelesini veriyoruz. Kapitalizmin krizinin derinleştiği, kaosun hakim olduğu, ülkemizin yönetilemez bir hale geldiği bugünlerde tek gerçek seçeneğin sosyalizm olduğunu biliyoruz. Hüseyin Duman yoldaşımız bunun gibi bir zamanda partimizin seçim çalışmalarını yaparken katledildi. Ama merak etmesin sosyalist iktidar mücadelemizden bir adım geri atmadık. Tıpkı onun gibi ülkemizin en karanlık günlerinde güzel günlere olan inancımızı ve umudumuzu yitirmedik. Bizi genç, işçi, kadın, kürt, alevi diye parçalara ayırmak isteyenler, önce şu sorunu çözelim gerisine sonra bakarız diyenler bir kenarda dururken bizler ilk günkü heyecanımızla güven ve dayanışmayla mücadele ediyoruz. Ve verdiğimiz sözü hiçbir zaman unutmuyoruz: Hüseyin'e sözümüz devrim olacak" dedi.

HÜSEYİN'İ BÖYLE YAŞATACAĞIZ
1999 yılında Hüseyin Duman ile birlikte mücadele eden ve Duman'ın hayatını kaybettiği saldırıda yanında bulunan Yaşar Çelik, 1999 yılında ki seçim çalışmaları için hazırlanan bildirileri göstererek, "Bu bildirilerin her birinde Hüseyin'in eli parmağı var" dedi.

Geçmiş yıllardan bildiriler ve metinler okuyarak Duman ile yaşadığı anıları anlatan Çelik "İdealleri uğruna ölen insanlar yaşar, ölmezler. Ama o idealler doğrultusunda siyasi aklını çalıştıran o siyasi akıl doğrultusunda politik siyasi ideolojik olark tutum sergileyen ve onun kavgasını verenler yaşatır. Siyaseten aklın şaştığında; gerçekten kim şaşırmışsa kim rotayı kaybetmişse, o idealler uğruna ölen insanlar o gün arkadaşı olabilir ama o rotayı kaybettiysen senin için ölmüştür. Burada bir şey yok arkadaşlar bir avuç toprak var. Biz ölen insanları böyle yaşatacağız." dedi.