Hürriyet: Canlı bombanın kamera görüntüsü bulundu

Ankara Katliamı'nda canlı bombalardan birinin kamera görüntülerinin bulunduğu iddia edildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Ankara’daki 2 canlı bombanın yaptığı belirlenen saldırıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Canlı bombalardan birinin görüntüsünün kameralara net olarak yansıdığı bildirilirken, ikinci patlamanın ise ağaçlar nedeniyle iyi görülmediği belirtildi. 

Saldırganların olay öncesi güvenlik önlemlerinin yetersizliği bakımından en uygun nokta olarak Gar önünü belirledikleri anlaşıldı. Olay yerine nasıl geldiklerini tespit edebilmek için kentteki tüm MOBESE ve güvenlik kameraları inceleniyor.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Öte yandan, canlı bombaların kimliklerinin belirlenmesi için IŞİD’e katılan ve canlı bomba eylemcisi olarak aranan 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındığı öğrenildi. DNA örnekleri, kimliği belirlenemeyen 12 kişiye ait cenazelerle karşılaştırılacak. İlk değerlendirmelerde, faillerden birinin, Suruç’taki canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

İDDİALARA MÜFETTİŞ

Bu arada saldırıyla ilgili istihbarat alınması ve kent genelinde biri kadın iki canlı bombanın fotoğraflarıyla bilgilerinin de yer aldığı uyarı yazısına rağmen saldırının neden önlenemediği araştırılıyor. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin dün yaptığı açıklamada 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiği kaydedildi.