Hükümetin eleştirilmesine dayanamayan vali töreni terk etti

Ordu'da bir açılış töreninde CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in hükümetin fındık ve arıcılık politikasını eleştirmesine itiraz eden Ordu Valisi Seddar Yavuz, bir başka açılışta da Adıgüzel ile karşılaşınca töreni terk etti.

Haber Merkezi

Odatv’nin haberine göre Ordu’da arıcılık tesisinin açılışında konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in hükümetin fındık ve arıcılık politikasını eleştirmesine itiraz eden Ordu Valisi Seddar Yavuz, töreni terk etti.

BUNDAN SONRA VEKİLLERİN KONUŞMASINA İZİN VERMEM'

Adıgüzel’in konuşmasını engelleyeceğini belirten vali Yavuz, “Açılışta bu tür konuşmalar yapılmamalı. Bundan sonra milletvekillerine konuşma vermem” dedi. İki gün sonra Fatsa Bolaman Park Tesislerinin açılış töreninde CHP’li vekiller ile tekrar bir araya gelen bir araya gelen vali, yaşanan tartışmanın ardından töreni terk etti.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yaptığı konuşmayı şu şekilde aktardı:

Arıcılık Enstitüsü'ndeki açılışta yaptığım konuşmada arıcılıkta ve fındıkta Türkiye'nin dünyada lider olduğunu, Ordu'nun da her iki sektörde Türkiye'de lider olduğunu, bölge için de ülke için de bu nedenle desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, hükümeti her iki sektörde de yapmadıkları ile ve yapması gereken destekleme, taban fiyat ve markalaşma konularında eleştirdim.

Ben bir milletvekili olarak görevimi yaptım. Biz kimsenin arkasından konuşmuyoruz. Herkes oradayken yüzüne karşı ve açık açık konuştuk.

DEV ERDOĞAN POSTERİ ASMIŞTI

Vali Seddar Yavuz 24 Haziran seçim sonuçlar belli olunca, valilik binasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteri asıp, yanına da AKP vekillerini alarak fotoğraf çektirmişti. Vali Yavuz, Erdoğan için posterin altına sosyal medya hesabından "Allah seni başımızdan eksik etmesin" diye yazmıştı.

Türkiye’nin en büyük fındık alıcılarından Nutella’nın sahibi İtalyan çikolata üreticisi Ferrero, 2018 ürünü kabuklu fındığın kilosunu kalitesine göre 11 lira 25 kuruş ile 11 lira 50 kuruştan alacağını bildirmişti. Geçtiğimiz yıl 9 ile 10 lira civarında belirlenen fındığın fiyatı enflasyon ve kur artışı dikkate alındığında önceki yıla göre geriledi.