Hukukta Sol Tavır Derneği'nden Tahir Elçi açıklaması: Yeter artık!

"Tahir Elçi, toplum için ve kültür varlıklarını korumak için barış çağrısı yaparken öldürüldü. Öylesine karmaşık bir olay içinde öldürüldü ki, olay yeri incelemesi ve delil toplanması bile olanaksız hale getirildi. Cinayeti işleyen/işleten kurşun adamlar, kendi hukuklarını da kurşunlarla belirledi."

Hukukta Sol Tavır Derneği, dün Diyarbakır'ın Sur İlçesi'den düzenlenen basın açıklamasında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için bir açıklama gerçekleştirdi.

Hukukta Sol Tavır Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

YETER ARTIK!

Gün geçmiyor ki ülkenin bir köşesinden kıyım haberi gelmesin.

Bir yanda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, Güneydoğu’nun en büyük ili Diyarbakır’da yönü belirsiz kurşun yağmurları altında katledilmesi, diğer yanda yıkılan dev vinçin altında kalan işçiler…

Tahir Elçi, toplum için ve kültür varlıklarını korumak için barış çağrısı yaparken öldürüldü. Öylesine karmaşık bir olay içinde öldürüldü ki, olay yeri incelemesi ve delil toplanması bile olanaksız hale getirildi. Cinayeti işleyen/işleten kurşun adamlar, kendi hukuklarını da kurşunlarla belirledi.

“Kaosa, çatışmaya, öldürmeye ve hukuka biz damga vururuz” dediler.

Halkın savunucuları avukatlar zaten baskı altında tutuluyordu, zaten yerlerde sürüklenip tutuklanıyordu; “sesi çıkana karşı ölüm emri de bizden çıkar” dediler.

Halkın adalet temsilcisi olan “avukatlar”ın, halk adına “savunma”nın bölgedeki en büyük örgütünün başkanı, Türkiye’nin kaos ortamını yaratan düzenin kurbanlarından biri oldu.

Halkı savunmasız bırakmak, hukuku katillere teslim etmek, yargının işini yargısız infazlarla sürdürmek, yönetebilme yeteneğini kaybeden siyasal iktidarların işi olabilir ancak.

Yönetebilme yeteneğini kaybeden siyasal iktidarlar, meşruiyetlerini yitirirler, teslim olurlar.

Yönetebilme yeteneğini kaybeden iktidarlar ne dayanakları olan anayasaların ve hukukun ne de sığındıkları demokrasinin, bırakalım kendilerini kurtarmasını, halkı da içine itildiği yozlaşmış düzenden kurtaramazlar.

Yeter artık!

Sömürünün, gericiliğin, kurşunların ve bombaların düzenini yaratan düzene yeter artık!

HUKUKTA SOL TAVIR DERNEĞİ